Porota, v níž Českou republiku zastupovala Kateřina Besserová z odboru médií a audiovize ministerstva kultury, vybírala nejlepší film z osmi snímků. Ten vítězný přináší mozaiku sedmi lidských životů o naději, závislosti, zármutku, chudobě a lásce z pohledu několika zdánlivě obyčejných lidí cestujících horečnatým a tepajícím íránským hlavním městem.

Festival hostila od 13. ledna pražská kina Světozor, Oko, Royal a nově také kino Lucerna. Diváci mohli zhlédnout 24 celovečerních, krátkých a dokumentárních filmů. Organizátoři uspořádali 31 projekcí, včetně čtyř doprovodných akcí, které dohromady navštívilo 4257 diváků. Podle výkonné ředitelky a zakladatelky festivalu Andrey Svobodové přišlo nejvíce diváků v pětileté historii festivalu. "Tento rok se nám podařilo značně rozšířit i sekci doprovodných akcí, a tak jsme mohli bohatou íránskou kulturu prezentovat nejen filmovou tvorbou, ale i tou výtvarnou, hudební a divadelní," uvedla Svobodová.

Festival od 19. do 20. ledna pokračuje v brněnském kině Scala a poprvé také zamíří na Slovensko do bratislavského kina Film Europe, a to od 28. do 30. ledna.

Do distribuce vstoupí po festivalu dva filmy, a to mnohovrstevnatá mozaika života ze současného života v Íránu Taxi Teherán režiséra Džafara Panahího, který získal hlavní cenu na Berlinale 2015, a první česko-íránský koprodukční snímek Obyčejný člověk.