V první půli večera se mohou diváci těšit na ladovské postavičky Českého Betlému od Josefa Krčka, které ožijí v podání menších dětí ze sboru a Tanečního souboru Jaro v choreografii Živany Vajsarové. Její choreografický rukopis je také u následující skladby, Zimy od Jana Hanuše (z cyklu Český rok), které se ujme koncertní oddělení opět společně s Tanečním souborem Jaro.

Během koncertu se zároveň uskuteční křest nového CD Zpívejte s námi: nejkrásnější lidové písničky, které je první nahrávkou v historii sboru pro nejmenší posluchače. CD je doplněno o výpravnou knížku s originálními ilustracemi ke každé písničce od výtvarnice Venduly Chalánkové.

Koncert vyvrcholí společným provedením "Rybovky" v podání současných a bývalých členů sboru. Sólových partů se za doprovodu Komorního orchestru Pražských symfoniků ujmou taktéž bývalí členové sboru a nyní významní operní sólisté: Lucie Silkenová (soprán), Martina Bauerová (alt), Jaroslav Březina (tenor) a Zdeněk Harvánek (bas). Orchestr povede Jiří Chvál, umělecký šéf a sbormistr Kühnova dětského sboru.

Kühnův dětský sbor patří mezi nejvýznamnější umělecké soubory v České republice. Systematicky se věnuje výchově dětských hlasů od tří let věku. Sbor má v současnosti téměř 900 členů. Se svou více než osmdesátiletou tradicí je nejstarším tuzemským sborem svého druhu.