Vedle matiné a nokturna jsou součástí víkendu komorní hudby odpolední koncerty klavírního dua Vilija Poskuteová a Tomas Daukantas a Muchova kvarteta.

Poskuteová a Daukantas v sále Hudební fakulty AMU nabídnou program složený z děl, jejímiž autory jsou César Franck, Francis Poulenc, Camille Saint-Saëns a Maurice Ravel. Absolventi hry na klavír na konzervatoři v litevském Vilniusu mimo jiné nahráli komplety skladeb Saint-Saënse. Slovenské Muchovo kvarteto v sále České národní banky vystoupí s programem složeným z děl Franze Schuberta, Ilji Zeljenky a Ludwiga van Beethovena.

Večer v Rudolfinu nabídne pěvecký koncert Pocta Jarmile Novotné. Uznávaný basbarytonista Adam Plachetka uvede své mladší kolegy a kolegyně, které společně s ním doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu (SOČR) pod taktovkou. Koncert vznikl ve spolupráci se zapsaným spolkem Zámek Liteň. S Plachetkou vystoupí sopranistka Michaela Kušteková, mezzospopranistka Simona Mrázová, tenorista Petr Nekoranec a barytonista Roman Hoza. Zazní árie z oper Wolfganga Amadea Mozarta, Domenica Cimarosy, Gaetana Donizettiho, Gioacchina Rossiniho a Vincenza Belliniho.

Letošní 70. ročník festivalu Pražské jaro zahájil 12. května 2015 provedením Smetanovy Mé vlasti Symfonický orchestr Severoněmeckého rozhlasu z Hamburku. Závěr festivalu je 2. a 3. června svěřen Královskému liverpoolskému filharmonickému orchestru s šéfdirigentem Vasilijem Petrenkem.