Odvolací soud tak potvrdil rozsudek teplického soudu, proti kterému se město odvolalo. Proti dnešnímu rozhodnutí lze podat dovolání k Nejvyššímu soudu, které však nemá odkladný účinek. Radnice musí článek otisknout na straně dvě měsíčníku Radnice. "Až budeme mít rozsudek v ruce a seznámíme se s ním, tak na něj budeme reagovat," řekl ČTK mluvčí města Milan Křivohlavý.

Žalobu na město podali tři opoziční zastupitelé za hnutí Zdravá Krupka, kteří nepodpořili vyhlášku k hazardu. Vyhláška povoluje loterijní činnost a hazard na čtyřech vyjmenovaných adresách ve městě. Podle žalobců je pravým cílem vyhlášky vyvedení zisku z hazardu konkrétním lidem, není přitom omezen čas provozu heren ani počet automatů. Zastupitelé také kritizují, že vedení města vyhlášku s občany neprobralo. Město argumentovalo tím, že je článek nepřiměřeně dlouhý a urážlivý.

Senát krajského soudu zasáhl dvakrát do textu. V jednom případě pouze technicky, v druhém případě vypustil poslední větu článku, v níž se mluví o vlastnících objektů. Podle soudu bylo prokázáno, že vztah k radnici má pouze jeden z majitelů, proto by to byla zavádějící informace.

"Bereme to jako úspěch, ale mrzí nás, že vůbec k něčemu takovému musí docházet, že ještě dneska existuje místo v republice, kde jsou ve vedení radnice lidé, kteří trvají na tom, aby byl měsíčník jenom jejich hlásnou troubou a odmítají jakýkoliv alternativní názor," řekla Miloslava Bačová, která radnici žalovala společně s Pavlem Malečkem a Rostislavem Příhodou.

Opoziční zastupitelé už jednou se svou žalobou kvůli otištění jiného článku uspěli. Text kritizující způsob prodeje pozemků musela radnice otisknout. "V případě prvního rozsudku byl text otištěn, nikoli tedy na druhé straně, jak nařizoval soud, ale až na osmé. Uvidíme, jak to dopadne tentokrát," uvedl Bačová.