Požár seníku plného balíků slámy zpozorovala policejní hlídka před půl pátou ráno. Přivolaní hasiči potvrdili, že oheň zasáhl celý seník, navíc ohrožoval chlévy s hospodářskými zvířaty, přímo spojené se seníkem.

"Postup požáru se podařilo zastavit před tím, než začal ohrožovat zvířata, do chlévů nepronikl ani kouř. Po dohodě s majitelem tak hasiči zvířata nevyváděli a pouze po celou dobu likvidace požáru kontrolovali, zda jsou v pořádku. Už v době příjezdu prvních jednotek hasičů na místo byla propadlá část střechy seníku, při hašení hrozilo zřícení dalších částí budovy. Po sedmé hodině ráno se zřítila další část střechy a celá boční stěna seníku," uvedl Kasal.

Kvůli kontrolovanému vyhoření balíků se zásah protáhne nejméně do nočních hodin, balíky by mohly hořet i v následujících dnech. Hasiči budou situaci kontrolovat ve spolupráci s majitelem. Z místa požáru jde kouř podél Ohře směrem na Vojkovice, hasiči prostřednictvím starosty obce upozornili obyvatele, aby omezili větrání.

Celé požářiště hasiči prolévali vodou, kterou čerpají z Ohře, tekoucí nedaleko místa zásahu. Silnice z Kyselky na Vojkovice byla v místě požáru uzavřena kvůli zasahující technice. "Příčina stále zůstává v šetření. Kvůli tomu, že se budova zřítila, bude vyšetřování komplikované. Bude se zjišťovat, jaký byl například stav elektroinstalace, na místo byl povolán také psovod se psem k vyhledávání látek podporujících hoření," doplnil Kasal. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů například z Karlových Varů, Klášterce, Chebu, Hradiště, Kyselky, Jáchymova nebo Ostrova.