I proto ale firma pro letošní finanční rok počítá s poklesem zisku z rekordních hodnot na 1,25 až 1,35 miliardy eur, což je mírně pod odhadem analytiků, kteří předpokládají zisk 1,37 miliardy eur. Na vině je částečně devítiprocentní nárůst jednotkových nákladů. Šlo by o první pokles zisku Ryanairu za pět let.

Průměrná cena letenky se působením konkurence snížila na 39,40 eur (zhruba tisíc Kč). "Dobrá zpráva pro naše klienty, špatná pro konkurenci," uvedla firma. Počet leteckých pasažérů Ryanairu se zvýšil o devět procent na zhruba 130 milionů, a to navzdory nutnosti škrtnout 20.000 letů, když v letovém plánu nebyly zohledněny dovolené pilotů. Obsazenost letů společnosti činí 95 procent, výrazně více než u konkurence.

Šéf firmy Michael O'Leary chystá nábor několika set nových pilotů a členů posádky, především z řad bývalých zaměstnanců zkrachovalých aerolinek Air Berlin. Co nejrychleji chce také převzít většinu v nové letecké společnosti Nikiho Laudy Laudamotion. V té Ryanair v dubnu koupil zatím čtvrtinový podíl.