Rekonstrukce dvou turbín o výkonu 180 megawattů v Häuslingu se bude týkat především výměny oběžných kol, která má zvýšit účinnost elektrárny o více než jeden a půl procentního bodu. Provozovatel požadoval nárůst výkonu alespoň o půl procentního bodu. První oběžné kolo vyrobené podle blanenského designu dodá Litostroj v lednu 2019.

V elektrárně Limberg I pak je oběžné kolo reverzní turbíny horizontální, nikoliv vertikální, jak je u těchto turbín-čerpadel obvyklé. Kolo a jeho hřídel jsou navíc vyrobeny dohromady z jednoho kusu monolitického výkovku, a to kvůli vyšší tuhosti spojení. "Práci na takovém unikátu si v našem oboru všichni velmi považují," uvedl obchodní ředitel Litostroje Power Jiří Kaňák. Firma při rekonstrukci vymění dvě staré Francisovy turbíny, každá z nich má výkon 80 megawatt.

Skupina Energo-Pro provozuje vodní elektrárny ve střední a východní Evropě, v oblasti Černého moře a Kavkazu. Jako původně česká firma postupně expandovala do Bulharska, Gruzie a Turecka. Společnost se zabývá i distribucí a prodejem elektřiny, účastní se rovněž mezinárodního obchodu s elektřinou.

ČKD Blansko Engineering v současné době jako generální dodavatel ve spolupráci s Litostrojem zároveň zajišťuje i rekonstrukci turbíny v přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně, což je nejvýkonnější česká vodní elektrárna se dvěma největšími reverzními turbínami v Evropě.