Tuzemskému žebříčku prodejů dlouhodobě kraluje Škoda Auto s podílem kolem 32 procent. Následují Volkswagen, Hyundai, Ford a Dacia. Před Toyotou jsou ještě Kia a Peugeot.

Podle ředitele českého zastoupení Toyoty Martina Pelešky uzavřela firma v ČR od ledna do března dosud nejvíce prodejních smluv. Meziročně se jejich množství zvýšilo o více než třetinu na 3027. Vůbec nejsilnějším měsícem byl březen s 1341 kontrakty.

"Daří se nám růst jak v privátním sektoru, kde nám za první kvartál patří čtvrté místo na trhu s 57procentním nárůstem, tak ve firemních flotilách, kde sice růst není tolik dynamický, ale je kontinuální," podotkl Peleška.

Nejprodávanějším modelem firmy je Toyota Yaris (731 smluv), následovaná Corollou (523 smluv). Městský crossover C-HR si pořídilo 481 zákazníků, z toho více než polovina zvolila hybridní verzi. Následuje model Auris (448 smluv). Frima dodala, že v prodeji SUV modelu RAV4 hybridní pohon upřednostnilo přes 70 procent zákazníků.

Toyota v Česku v kolínském závodě TPCA vyrábí svůj mini model Aygo. Ten by se měl letos v červnu dostat na trh v modernizované verzi.