Dow Jonesův index, jenž zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,19 procenta a obchodování uzavřel na 22.412,59 bodu. Širší index S&P 500 stoupl o 0,06 procenta na 2508,24 bodu, index technologického trhu Nasdaq Composite se nicméně snížil o 0,08 procenta na 6456,04 bodu.

Fed dnes po dvoudenním zasedání v souladu s očekáváním oznámil, že se rozhodl ponechat svou klíčovou úrokovou sazbu beze změny v rozpětí od 1,0 do 1,25 procenta. Signalizoval však, že stále počítá se zvýšením úroků na prosincovém zasedání. Banka také uvedla, že začne v říjnu snižovat objem svého portfolia dluhopisů, které nakupovala v rámci podpory ekonomiky po finanční krizi a hospodářské recesi.

Na devizovém trhu vyhlídky na vyšší úroky ve Spojených státech podpořily kurz dolaru. V závěru obchodování v New Yorku vykazovalo euro vůči dolaru pokles o zhruba 0,8 procenta a pohybovalo se v blízkosti 1,19 USD. Vůči koši šesti předních světových měn dolar po oznámení Fedu vystoupil až na nejvyšší úroveň za poslední čtyři obchodní seance.