Dow Jonesův index, jenž zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 0,18 procenta a obchodování uzavřel na 22.370,80 bodu. Širší index S&P 500 stoupl o 0,11 procenta na 2506,65 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,10 procenta na 6461,32 bodu.

Předpokládá se, že Fed ve středu představí plán redukce portfolia dluhopisů, které nakupoval v minulých letech s cílem podpořit ekonomiku po finanční krizi a hospodářské recesi. Americká centrální banka by rovněž mohla naznačit, zda ještě letos přikročí k dalšímu zvýšení úrokových sazeb.

Cena akcií mobilních operátorů T-Mobile US a Sprint dnes výrazně stoupla po zprávě televize CNBC, že tyto dvě firmy jednají o fúzi. Vzhůru zamířily rovněž akcie větších konkurentů Verizon a AT&T.

Na devizovém trhu dnes dolar oslaboval vůči koši předních měn. Euro se během dnešního obchodování vůči dolaru vyšplhalo až na týdenní maximum 1,2005 USD, napsala agentura Reuters.

Během dne přitom jednotná evropská měna přechodně oslabila. Reagovala tak na informaci zdrojů agentury Reuters, že představitelé Evropské centrální banky (ECB) se neshodují v názoru na to, zda by měli na říjnovém zasedání stanovit pevné datum ukončení programu nákupu dluhopisů.