Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických firem, si dnes připsal 0,39 procenta a uzavřel na 21.796,55 bodu. Širší index S&P 500 naopak klesl o 0,10 procenta a obchodování zakončil na 2475,42 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil dokonce o 0,63 procenta na 6382,19 bodu.

Prudce dolů zamířily akcie internetové společnosti Twitter. Investoři tak reagovali na výsledkovou zprávu podniku za druhé čtvrtletí, která ukázala nárůst ztráty, pokles příjmů a stagnaci počtu uživatelů. Cena akcií Twitteru se propadla o více než 14 procent.

Akcie internetové firmy Facebook nicméně posilovaly, protože její čtvrtletní výsledky překonaly očekávání analytiků. Příznivé čtvrtletní výsledky poslaly vzhůru také akcie společnosti Verizon, která je největším mobilním operátorem ve Spojených státech.

Dolar dnes na devizových trzích posiloval, k růstu mu pomáhaly hlavně příznivé údaje o vývoji americké ekonomiky. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru vykazovalo pokles o zhruba 0,6 procenta na 1,1675 USD. Ve středu dolar oslaboval, když americká centrální banka (Fed) naznačila, že s dalším zvyšováním úrokových sazeb nehodlá spěchat.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby v USA se v červnu zvýšily o 6,5 procenta. Zaznamenaly tak nejprudší nárůst od července 2014.