Letošní červenec bude patřit ve statistikách dopravních nehod mezi nejtragičtější za poslední léta. Zatímco od počátku roku do konce června zemřelo v kraji na silnicích sedm lidí, o měsíc později už policejní statistiky udávají 14 mrtvých. Další oběť přibyla podle předběžných údajů v srpnu. Za celý loňský rok přitom v Karlovarském kraji při nehodách na silnicích zemřelo 15 lidí, tedy stejně jako za prvních osm měsíců letošního roku.

Za dva měsíce se na silnicích Karlovarského kraje stalo podle denních hlášení policie 282 dopravních nehod. Toto číslo ale zřejmě v konečných statistikách vzroste. Loni to bylo podle policejních statistik 350, v roce 2013 pak 289 nehod. Kromě osmi mrtvých bylo těžce zraněno 19 lidí, 99 mělo lehčí zranění. I tato čísla se ale po upřesnění mohou změnit.

Nejvážnější nehody se staly v červenci na silnici I/6, ale i na teoreticky bezpečné rychlostní silnici R6. U Sokolova se na ní 17. července čelně srazila dvě osobní auta. Jedno z nich vjelo na silnici do protisměru. Řidič druhého vozidla nemohl tragické srážce zabránit. Při nehodě jeden člověk zemřel, další byl vážně zraněn. Video z čelního skla jednoho z vozů zhlédlo na sociální sítí Facebook desetitisíce lidí.

Nejméně čtyři mrtvé si na seznam obětí připsala silnice I/6, jejíž modernizace se už léta odkládá. Tři lidé, dva dospělí a jedno dítě, zahynuli 26. července při nehodě osobního auta, které se srazilo s dvěma autobusy u Bochova. Všichni tři lidé z automobilu zraněním na místě podlehli, 17 cestujících z autobusů mělo lehčí zranění.

O tři dny později se srazilo u Olšových Vrat osobní suto s dodávkou, jeden člověk zemřel, další byl s vážnými zraněními transportován letecky do nemocnice.

Nejčastější příčinou nehod byly nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Nejméně 25 nehod se stalo pod vlivem alkoholu.