Rada zahájila řízení se společností TV CZ poté, co provozovatel stanice oznámil přerušení vysílání kvůli technickým problémům. V pozemní síti Active TV přestala vysílat 1. června a prostřednictvím satelitu 1. května. Rada zároveň požádala vysílací společnosti Media Broadcast a Digital Broadgasting, aby jí okolnosti zmíněných technických problémů vysvětlily.

Active TV se v českém éteru objevila předloni jako celoplošná stanice se zaměřením na zábavu a přímý prodej. Během svého působení se několikrát dostala do střetu s regulátorem, který jí uložil několik stotisícových pokut. Poslední správní řízení je vedeno kvůli tomu, že provozovatel v průběhu kalendářního roku nevysílal déle než 30 dnů, což podle RRTV může vést k odnětí licence k provozování programu.

Rada na svém posledním zasedání rovněž zahájila správní řízení s Českou televizí kvůli pořadu Nedej se plus, v jehož reportáži podle rady dostali prostor k vyjádření pouze kritici současného systému očkování a nezazněly názory odborníků, kteří systém očkování hájí. Regulátor nyní bude posuzovat vyjádření všech účastníků.

Reportáží se v tomto týdnu zabýval i etický panel ČT, který konstatoval, že přínos plošného očkování byl zmíněn pouze ve vystoupení hlavního hygienika. Pořad podle členů panelu nepatřil k televizní produkci nutně vyžadující vyváženost. Pokud ale vzbudil negativní pozornost nebo polemiku, má být podle panelu povinností ČT vyváženosti dosáhnout uvedením dalšího pořadu na dané téma.

Rada současně oznámila konec správního řízení se společností Partners Financial Services kvůli předloňskému zadání reklamy na finanční poradenství. Podle původního názoru rady byla tehdejší reklamní kampaň v rozporu s dobrými mravy. Zadavateli za to dokonce uložila pokutu, kterou ale následně soud zrušil. Podle aktuálního vyjádření RRTV ukončila řízení vzhledem k tomu, že nebylo prokázáno porušení zákona.

Rada na zasedání v tomto týdnu rovněž vyhověla žádosti provozovatele lifestylové stanice Mňam TV, aby mohla vysílat v celoplošném multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Dosud pozemně vysílala v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací.