"Jedná se o strategický přesun, kterým chceme efektivně završit propojení všech mediatypů v rámci celé skupiny Mafra," uvedl předseda představenstva mediální skupiny Štěpán Košík. Stěhování se uskutečnilo ve třech etapách, v první se přesunulo vysílací pracoviště, poté kancelářské zázemí a poslední vyvrcholí otevřením nového studia, které bude veřejnosti představeno 9. června.

Podle šéfa stanice Štěpána Woldeho Óčko bude moci na nové adrese lépe spolupracovat s ostatními médii skupiny Mafra. Při příležitosti otevření studií televize uspořádá veřejnou Otvíračku, kde vystoupí mimo jiné Ewa Farna & eFeM, Voxel nebo ATMO Music.

Óčko začalo vysílat pod původním názvem Stanice O v roce 2002 nejprve v kabelové, později v satelitní a pozemním síti. Před dvěma lety k původní stanici přibyly Óčko Gold a Óčko Expres.

Mafra hudební televizi získala v roce 2005. Kromě provozování Óčka je mj. vydavatelem zpravodajských deníků Mladá fronta Dnes, Lidové noviny a Metro a týdeníků TÉMA a 5plus2. Vlastníkem skupiny je Agrofert ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.