Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie v Namibii: Při rally zemřel český podnikatel!

Autor: ljš, kon - 
16. října 2017
18:13

Zemřel při tom, co miloval. Český podnikatel a mecenáš Jan Hradecký (†51) zahynul minulý týden při tragické nehodě v jihoafrické Namibii, kde se spolu s manželkou účastnil rally veteránů Classic Safari.

O tragédii, k níž došlo v pověstný pátek třináctého, na svých stránkách informovala Endurance Rally Association (ERA), která závod pořádá. „Závodník Jan Hradecký tragicky zahynul při dopravní nehodě v Namibii. Cestovala s ním jeho manželka Dana, která utrpěla lehčí zranění hlavy. Janovi byla na místě poskytnuta lékařská pomoc, zranění byla ale bohužel příliš vážná,“ píše se ve zprávě.

Z textu není zřejmé, zda k nehodě Janova vozu Mercedes Benz 230SL, rok výroby 1965, došlo během závodu, nebo například při přejezdu mezi etapami. Neúčastnila se jí však žádná další vozidla. „Na místo pak dorazil jiný závodník, který zalarmoval záchranáře,“ uvádí ERA.

„Jan byl ostřílený závodník, který se v roce 2016 účastnil naší rally z Pekingu do Paříže. Hluboce v těchto těžkých chvílích soucítíme s jeho ženou Danou, jeho rodinou a přáteli,“ uvedl ředitel závodu Fred Gallagher.

Hradecký byl spolumajitelem velmi úspěšné firmy Botanicus, která se zabývá výrobou a prodejem bioproduktů. V Ostré na Nymbursku podporoval fotbalový klub a mezi místními byl velmi oblíbený. S láskou a úctou se o něm vyjadřují také jeho spoluzávodníci. „Byl to skvělý závodník a hlavně velmi milý člověk, který byl vždy ochotný pomoci. Skutečný gentleman,“ napsal jeden z desítek truchlících.

VIDEO: Daniel Landa o nebezpečné rally v Íránu: Riziko je vždy! 

Video  Daniel Landa o nebezpečné rally v Íránu: Riziko je vždy!  - David Turek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání