Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dominik (18) se chlubil novým autem: Den poté s ním vletěl do stromu! Kamarád je v kritickém stavu

Autor: jp - 
26. srpna 2017
05:00

Předváděl se v novém autě a nezvládl řízení! Osmnáctiletý Dominik nemluvil od víkendu o ničem jiném než o automobilu značky Honda Civic, které si pořídil. V úterý se na Facebooku pochlubil prvními fotkami auta a druhý den vzal kamaráda, také Dominika (19), na projížďku. Ta skončila tragicky...

Dominik chtěl zřejmě vyzkoušet, jak velkou sílu má honda pod kapotou. Řítil se vysokou rychlostí, kterou ve směru od Valteřic na Vrchlabí ve středu o půl osmé večer nezvládl. "Projel křižovatkou po hlavní komunikaci, která se mírně stáčí vlevo, a v klesajícím úseku pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu," popsala nehodu policistka Vladimíra Šrýtrová.

"Oba mladí muži zůstali ve voze zaklíněni," uvedli záchranáři, kteří přijeli k nehodě. Pro spolujezdce, který byl v kritickém stavu, musel přiletět vrtulník. Ten ho transportoval do hradecké nemocnice. "Utrpěl mnohočetné zlomeniny a je napojený na plicní ventilaci. Je však stabilizovaný," uvedl náměstek ředitele špitálu Zdeněk Tušl.

Dominika, který řídil, odvezla sanitka do nemocnice ve Vrchlabí.

jaryn711 ( 26. srpna 2017 13:24 )

Už kdysy jsme tomu říkali auto bez brzd, je to rychlé ale blbě to brzdí

Mr.scott ( 26. srpna 2017 12:42 )

Karma...

plebejec ( 26. srpna 2017 11:16 )

...Dominik 19,...ať se uzdraví a Dominik 18 nemá právo žít, silniční teroristé a piráti by měli chcípnot.

gabreta ( 26. srpna 2017 11:11 )

Zvláštní je, že v 15 letech nesmím řídit Simsona a nebo Pionýra, protože konstrukční rychlost je větší než 45km/h! V 17 letech mám na motorku omezený výkon a obsah. Velkou motorku můžu řídit až od 21 let. Ale řídit auto s jakýmkoli obsahem a výkonem, můžu řídit hned jak v 18 letech dostanu řidičák!! Pak přichází takové konce mladých posádek. Klika je, když to navíc neodnese druhý řidič, nebo rodinka na výletě!!

plebejec ( 26. srpna 2017 11:10 )

Doufám, že chcípne, aby bylo na silnicích od jednoho magora-piráta míň! 18 letý mlíčnák, protekčný parchant,...odkud měl peníze na fáro? Zazobaní rodičové,...ať vás zničí svědomí. Z diskuzí je vidět že pirát má i své obdivovatele,...např kretén "mislivec". Gramatiku nezná ,ale machrovat umí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání