Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Temná minulost vybržďovače z dálnice, který zabil miminko: Vždycky byl sígr, říkají sousedé

Autor: aba - 
26. ledna 2017
13:42

Martin (36) je viníkem nehody z 28. prosince, při které zemřelo teprve osmiměsíční miminko, a jeho rodiče se těžce zranili. Svojí agresivní jízdou a nesmyslným vybržďováním způsobil zbytečnou dopravní nehodu a za to mu teď hrozí 15 let vězení. Co je ale vlastně Martin zač?

Pirát silnic, který možná nevybžďoval poprvé, agresivní řidič a zamindrákovaný chlap. Takhle popisují Martina K. odborníci na dopravu a psychologii.  A jejich profil se shoduje i s výpovědí sousedů, kteří ho v jeho rodné Blatné dobře znají.

„Bydlel tu, ale odstěhoval se už před lety a domek se teď pronajímá. Znám dobře jeho babičku, která dělala prodavačku. Vzpomínám si, jak si stěžovala, že se vnuk moc nepovedl. Byly s ním jen trable, byl to takový sígr,“ říká sousedka z ulice v Blatné. Martin dokonce ani nemá žádné oficiální trvalé bydliště a pošta mu chodí na adresu Městského úřadu v Blatné, kam obvykle dostávají poštu hlavně bezdomovci. Doručenou korespondenci si ale nevyzvedával, podle pracovnice radnice snad ani jednou.

Případ je teď v Blatné námětem číslo 1. Ve městě stále bydlí jeho babička a zdá se, že Martin je tam známá firma. „Pamatuji si ho ze školy. Měl problémy, když začal pracovat. Zprostředkovával lidem zavedení internetu do bytů a pořádně se zadlužil. Měl několik přítelkyň a jejich rodiče pak spláceli jeho dluhy. A nešlo o nic malého, byly to stotisícové částky,“ vyjádřil se muž v hloučku na ulici, který situaci zrovna probíral.

Jeho babička, která v Blatné stále bydlí, ale o případu nic neví. S vnukem se vídá jednou za půl roku, a když naposledy mluvila s někým z rodiny, vnoučkovým kouskem se jí nikdo nepochlubil. Policie nehodu stále vyšetřuje, ale k dispozici má kamerový záznam z jednoho z vozů, na kterém je zachycen celý průběh nehody. Na něm je podle TV Prima vidět, jak řidič v BMW zprava předjede Octávii, která jede v levém pruhu a pak prudce zabrzdí. Řidič Octávie neměl šanci se nehodě vyhnout a do dvojice vozidel ze zadu ještě vjelo Audi.

Martin sedí od poloviny ledna ve vazbě a hrozí mu až patnáct let za mřížemi. Navíc vyšlo najevo, že na auto neměl sjednané ani povinné ručení, takže ho čeká úhrada škody a odškodného v řádech milionů korun. Podle jednoho internetového příspěvku, který varuje před BMW stejné poznávací značky, jako bylo to, které zavinilo nehodu, je navíc možné, že Martin na dálnicích vybržďoval ostatní řidiče častěji.

jansochor ( 3. února 2017 15:00 )

Tu a tam se nějaký vybrzďobač na silnicích vyskytne. Vzhledem k nebezpečnosti je to správné přísně trestat. Pokud má některý dostat plnou pálku, tak by ji měl dostat takový sígr. Takže za 18 let na shledanou, ať se daří a jestli tam uklouzne na kluzké podlaze anebo se oběsí, tak žádná škoda.

ninga ( 26. ledna 2017 18:38 )

To si vymyslel soudruh Huml, že v levém pruhu jezdí střelci, kteří mají nárok na volný průjezd. Je to hovadina jak Brno. Nikdo nemá nárok na volný průjezd, krom vozidel s předností v jízdě. I v levém pruhu musím dodržovat maximální povolenou rychlost 130km/h, a je-li pravý pruh obsazen pomaleji jedoucími auty, nikdo nemůže nikoho nutit, aby se zařadil dřív, než panstvo dorazí. Video není zveřejněno, takže Váš předpoklad, že někdo jel vlevo "trvale", je zcela mimo. Pr del je, že existuje povinnost zařadit se vpravo ihned po předjetí (čili levý pruh je určen k předjíždění, pokud to hustota provozu dovoluje), ale právě borci předjíždějící nepovolenou rychlostí jezdí vlevo trvale, pravý jako by pro ně neexistoval. V Německu je lepení se na pr del a vymáhání uhnutí nemyslitelné, ačkoliv je tam na mnoha úsecích neomezená rychlost. To jen v našem blbákově si hrajeme na závodníky.

mikimaus321 ( 26. ledna 2017 17:52 )

ppadys13 ( 26. ledna 2017 17:26 )

Okamžitě zastřelit a už by si to nikdo nedovolil.

ollina ( 26. ledna 2017 17:10 )

dfghjk:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání