Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hvězda fotbalové reprezentace Jakubec spáchal sebevraždu: Skočil ze 7. patra!

Autor: Ondřej Michálek, ČTK, dce - 
28. května 2016
11:39

František Jakubec, bývalý fotbalista Bohemians a 25násobný reprezentant Československa, včera před osmou hodinou večerní ukončil život skokem z okna v sedmém patře paneláku. V dubnu mu bylo 60 let…

„Měl psychické problémy, delší dobu se léčil v Bohnicích. Bohužel, v osudný večer byl chvíli sám, jeho paní odešla na nákup, a když se vracela, už ležel na zemi,“ popsal Blesku jeho známý, který si nepřál uvést jméno.

„Případ vyšetřujeme jako úmrtí bez cizího zavinění,“ uvedla policejní mluvčí. Víc k případu odmítla dodat. Policisté na místě byli ještě dlouho do noci a ohledávali místo činu.

Co se asi muži honilo hlavou, když se rozhodl za bílého dne spáchat sebevraždu skokem ze 7. patra na ulici, kam vidí z oken stovky lidí? Panelový dům, ze kterého skočil, sousedí s mnoha dalšími, které jsou jen pár metrů od sebe.

S fotbalem skončil František Jakubec v roce 1990 právě v Ďolíčku, kde strávil většinu kariéry. „I pak se nadále točil kolem fotbalu, ale už jen pasivně jako poradce. Pokud vím, hlavně se snažil pomáhat Bohemce, což byl klub jeho srdce,“ uvedl stejný zdroj.

„Do posledních dnů se jeho fotbalový život točil i kolem Bohemky a pravidelně nastupoval i za starou gardu svého milovaného klubu,“ uvedli také Bohemians 1905 na svém webu.

Důvodem jeho činu byla pravděpodobně psychická nemoc. „Nenapadá mě žádná jiná příčina, a to jsem ho znal opravdu dobře. Určitě neměl finanční problémy a rodina držela pohromadě, podporovala ho, jak mohla. Takový konec si nezasloužil.“ Podle informací na stránkách AFK Slavoj Podolí zemřel po dlouhé a velmi zákeřné nemoci.

Jakubec hrával v Bohemians na pravém kraji obrany, v reprezentaci nastoupil k 25 zápasům a vstřelil jeden gól. V závěru hráčské kariéry působil v Řecku a Švýcarsku, pak se živil jako taxikář.

„Po ukončení angažmá ve vrcholovém fotbalu hrál české regionální soutěže a pro radost za svou milovanou Amforu. František se také věnoval trenérské činnosti a posledních patnáct let strávil v AFK Slavoji Podolí Praha. Zde profesionálně působil jako trenér mužstev dospělých,“ uvedli na svých stránkách AFK Slavoj Podolí.

Kromě dospělých Jakubec trénoval i ty úplně nejmenší fotbalisty, kteří se sportem teprve začínali. Založil také systém kroužků klubu, fotbalových škol a mateřských školek, kde mohou sportovat všechny děti bez rozdílu talentu a finančních možností.

10 let byl v Bohemce

Narodil se 12. dubna 1956 v Praze

  • 1978–86 hrál za Bohemians
  • 1987 v Itálii za PAE Verona
  • 1987–89 za švýcarskou Bellinzonu
  • 1989–90 opět za Bohemians

Za reprezentaci má 25 startů.

aaobcanka ( 29. května 2016 06:59 )

V Bohnicích vás nevyléčí ! Vážení, svoboda slova skončila. Dojde k mnoha nespravedlivým soudním postihům. V ČR vyhrávají mafiáni s mocí a s tzv. tunely za sebou. PNB = Psychiatrická nemocnice, dřív léčebna, Bohnice údajně nepravdivě udala osobu, cca 60 r., VŠ, za nějakou drobnost, co na internetu tato osoba prý ani nenapsala. PNB má neprávem požadovat u soudu 100 000 Kč odškodné a navíc po invalidním důchodci, kterému zahynula rodina a z druhého manželství živí sám nezletilé dítě !!! Kdo asi soud vyhraje, když znalecké posudky psychiatrů (Martin Hollý je šéf PNB a současně šéf všech psychiatrů Psychiatrického spolku ČR) potřebují furt ke své práci policisté, st. zástupci (SZ) i soudci ??? Kdo případ vyšetřuje ? No, přeci policisté Prahy 8, kde sídlí PNB, a dále SZ a soudci Prahy. To je horší než za bolševika. Hlavně, že ODS+TOP vláda nechala vytunelovat státní kasu a za této vlády byl dosazen právě Martin Hollý na post ředitele PNB. Tak vám, pane Hollý, přejeme klidný spánek, svědomí ale neošidíte, pokud nějaké máte. Zdraví Spolek slušných občanů. PS: Jestli jsme někoho urazili, omlouváme se hned, nebo nás p. Hollý a spol. policistů nechá za naše slova zavřít.

playoff ( 28. května 2016 22:50 )

ale ty to nemáš čistý v hlavě.pí.čo

axmax ( 28. května 2016 22:15 )

 Odporný hyenisticky blesku !!nestaci foto člověka pred smrti,5xna zemi a pak jeste vy piiice vleže te pomalu do pohřebního vozu!bezte do hajzlu i s pojebanou šéfredaktorkou!doufam,ze zde jednou nafoti stejně Vas!!!hnus stydte se idioti!!!!

vrahrychtar ( 28. května 2016 18:23 )

offside!!!!!!

Nezadat ( 28. května 2016 18:05 )

Kdyby skočil z větší výšky tak si ještě trochu užil života.Jen slaboch si sáhne na život.Nikdy není tak zle aby nemohlo být ještě hůř.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání