Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Pomatená žena unesla v Praze holčičku (8): Chránila ji před mimozemšťany

Pomatená žena unesla v Praze holčičku (8): Chránila ji před mimozemšťany.
Pomatená žena unesla v Praze holčičku (8): Chránila ji před mimozemšťany.  (Autor: Policie ČR)
Autor: haj - 
24. ledna 2016
09:54

Policie pátrá po neznámé ženě, která 23. prosince loňského roku unesla holčičku (8) ze Staroměstského náměstí v Praze. Podle výpovědi svědka chtěla únoskyně dítě zachránit před mimozemšťany, a tak pravděpodobně trpí nějakou psychickou poruchou.

Den před Štědrým dnem žena odvedla osmiletou dívenku přibližně ve tři čtvrtě na osm večer přímo ze Staroměstského náměstí. Dítě s ní odešlo bez protestu poté, co jí únoskyně půjčila čepici a šálu. Vše zachytily bezpečnostní kamery.

Cirka hodinu a půl s ní chodila ulicemi metropole, kdy s ní posléze došla až do Letenských sadů. Tam ji schovala, přibližně ve čtvrt na deset večer, do jednoho z křovisek,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Později ukázaly videozáznamy ženu s dívkou v ulici Františka Křížka. Za nimi pak jde také svědek, který zde zrovna venčil psa a oznámil vše policii. Žena se na něj ještě předtím obrátila a přála mu anglicky šťastný nový rok, aniž by dopředu věděla, že je cizinec.

„Poprosila ho, aby jí pomohl zachránit holčičku. Muž se samozřejmě zajímal o to, před kým, nebo čím má dívenku zachraňovat. Na to se mu dostalo odpovědi, že před mimozemšťany a ufony, kterých je plná planeta. Dle ženy se prý mají maskovat jako lidé a jediná obrana před nimi prý je předstírat kóma,“ doplnil Hulan. Žena mu pak holčičku z parku skutečně přivedla. Únoskyně mu ji podle jeho slov údajně chtěla nechat, aby se o ni postaral, po chvíli si vše ale zase rozmyslela.

Muž už na nic nečekal a zavolal policii. Začal se se ženou o dívku dohadovat, žena nakonec zmatená uprchla pryč. Policie dívku od muže bez zranění přebrala a předala rodičům, ovšem nyní pátrají po její únoskyni.

Celou tuto událost nyní prošetřují kriminalisté prvního policejního obvodu pro podezření z trestného činu únosu. Za ten hrozí ženě, v případě jejího vypátrání a odsouzení, trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnil mluvčí.

Podle kriminalistů by mohla být psychicky narušená a je možné, že se o podobný únos pokusí znovu. Nevylučují ani možnost, že se žena někde léčí s psychickou chorobou.
Pokud únoskyni poznáte, ohlaste to na policejní stanici či na telefonní linku 158.

Video  Pomatená žena unesla v Praze holčičku (8): Chránila ji před mimozemšťany.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

vosavopruz ( 24. ledna 2016 20:19 )

dneska jsem sněd celou polskou čokoládu,zachránil jsem mimozemštany,se kterými jsem měl sraz na Hlaváku.

honzazchaloupky. ( 24. ledna 2016 17:09 )

Nech se vyšetřit u gynekologa, protože máš hlavu plnou vaginálního výtoku!

pavel215_klafunda ( 24. ledna 2016 17:07 )

Hrozný!

pavel215_klafunda ( 24. ledna 2016 17:01 )

Já věděl, že se chytneš, ochmelko!

montevideo ( 24. ledna 2016 16:50 )

A jestli není, tak přijde taky !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání