Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Drama ve Zlíně: Ženě zajel kočárek do řeky a ona i s dítětem v náručí stála v ledové vodě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ivana Baierová Žáková)
Autor: dce - 
21. října 2015
08:58

Rušné sobotní odpoledne měly strážnice městské policie ve Zlíně. Na tísňovou linku jim zavolala žena, které měl sjet kočárek do řeky Dřevnice a ona potřebovala podržet dítě. Jenže ve vodě byla i samotná volající!

„Prosím vás, sjel mi do Dřevnice kočárek! Jsem s dítětem ve vodě a nedaří se mi vylézt nahoru. Mám tady ještě osmiletou dceru, stojí na břehu… Nemůžu se odsud dostat, potřebuji někomu podat dítě!“ toto podle serveru denik.cz uvedla na tísňové lince městské policie Zlín volající. V pozadí byl slyšet dětský křik.

Dvě hlídkující stážnice Lenka Malaníková a Monika Pekařová byly na místě po čtyřech minutách. Původně si myslely, že mamince do vody sjel jen prázdný kočárek a ona potřebuje pomoci ho vytáhnout z vody – vše ale bylo jinak.

Maminka stála po pás v řece a v náručí měla miminko, které bylo celé mokré. Na břehu na ni navíc celá vyděšená čekala i osmiletá dcera. Z řeky se žena nemohla dostat kvůli jílovitému dnu koryta, ve kterém jí uvízly nohy. 

Musím říct, že to byl strašný pohled, když maminka stála po pás ve vodě s plačícím dítětem v náručí. Velice nás to s kolegyní zasáhlo a celou situaci jsme prožívaly zároveň s maminkou. Hlavou nám problesklo, co kdyby se tohle stalo třeba nám,“ prohlásila Monika Pekařová.

Právě strážnice Monika vběhla do řeky, přebrala od maminky dítě a podala ho své kolegyni na břehu. Nakonec se podařilo zachránit i kočárek a všechny osobní věci rodiny – řeka si vzala jen hračku malé holčičky.

A jak k celé události došlo? Maminka se starším dítětem sbírala na břehu kaštany, když kočárek najednou sjel z břehu přímo do vody. „Dítě prý bylo malou chvíli pod vodou, protože kočárek zajel rovnou pod hladinu. Jenže maminka zachovala duchapřítomnost a ihned se za kočárkem rozběhla,“ doplnila strážnice.

shimamoto ( 24. října 2015 16:30 )

Obycajne primitivne hejterske ovce! Keby sa to stalo vasej zene, tak drzite papule. Myslim, ze pani sa potrestala sama tym sokom, co zazila a naslednou situaciou a zarucene uz na brzdu u kociku nezabudne. Kolko z vas "hustych", co by manzelku bili a hned sa rozvadzali by to naozaj aj urobilo? Okrem toho tu mame aj psychologov, ktori podla clanku vedia, ake ma pani IQ, to je zaujimave, prosim, zhodnotte ho aj mne Urcite tu mate vsetci dve a viac deti, ktorym sa treba venovat sucasne a ste naprogramovani bezchybni roboti. Tak to vam teda gratulujem a cudujem sa, ze ste ako "bezchybni a dokonali rodicia" este neboli na titulke toho vasho Blesku!

bernadette ( 21. října 2015 19:19 )

Zachovala duchapřítomnost? To si děláte srandu! Ta paní má IQ houpacího koně, chudáci děti.

majojo ( 21. října 2015 14:27 )

Opravdu nechápu, že někdo neví, že kočárek má brzdy. A ty policistky byly sice pohotové - ale myslely si, že do řeky sjel prázdný kočárek - to neslyšely hlášení, že ženská stojí v řece s miminem v náručí? No-jak znám pisálky z Blesku, možná to zmatlal samotný pan autor.

trhnisinadledvinkou ( 21. října 2015 13:07 )

lunatic ( 21. října 2015 12:21 )

Drama by to mohlo být v červenci - v současnosti jde spíše o komedii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání