Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hasič zakládal na Břeclavsku požáry: Chtěl jsem nám zajistit práci, tvrdí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK ljš - 
8. září 2015
11:52

Bavilo ho hasit, tak založil požár. Šestadvacetiletý dobrovolný hasič to za uplynulé dva roky udělal celkem devětkrát a způsobil tak škodu ve výši 1,2 milionu korun. Nyní mu za poškozování cizí věci hrozí až tři roky vězení.

Dobrovolný hasič podle ní při policejním výslechu uvedl, že chtěl kolegům a vlastně i sobě zajistit práci. Obvykle se opil a v noci údajně zapaloval stohy slámy, kontejnery s odpadem, prý nechal shořet rekreační chatu a také stodolu. Většinou se mladý muž po založení požáru účastnil jeho likvidace.

Většina požárů se stala u Moravské Nové Vsi a Týnce. Tam se letos v březnu podle kriminalistů pokusil zapálit louku s vyschlou trávou. Uprchl, když jej vyrušili kolemjdoucí.

„Policisté při objasňování požáru získali základní informace, které je později dovedly až k pachateli,“ řekla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Podobný případ se stal naposledy na jižní Moravě před pěti lety. Policie tehdy dopadla 24letého dobrovolného hasiče, který u Viničných Šumic na Brněnsku založil čtyři požáry s celkovou škodou tři miliony korun. Sám je pak pomáhal hasit a ve vesnici se následně chlubil svými zásluhami při boji s ohněm.

barunka172 ( 8. září 2015 12:28 )

Takový blb by měl hlavně dostat po hubě od kolegů hasičů. Dobrovolní jezdí hasit ve svém volnu, riskují zdraví i život a pak se najde jeden takový magor a všechno jim to po...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání