Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žalobce chce pro informátora ze Švábova gangu ochranu: Strach z pomsty ve vězení!

Autor: lm - 
5. října 2014
17:28

Švábův gang už je za mřížemi. Všichni si na chvíli oddychli, dokud se stalo něco, co se jen tak nevidí. Státnímu žalobci se zdál jeden z uložených trestů příliš tvrdý a odvolal se! Chce ochranu pro člověka, který vše napráskal!

Doživotí pro Michaela Švába a Libora Skopalíka, zabiják Petr Klement 30 let vězení, informátor Daniel Dimitrov 20 let, Petr Skopalík 10 let, Jiří Přeučil a Miloslav Malík 9 let. Taková je bilance závěrečného soudního stání s tzv. Švábovým gangem, který unášel a vydíral bohaté podnikatele. Dva z nich popravil. Státní žalobce Vladimír Mužík se ale odvolal proti některým z těchto trestů. V jednom případě se mu trest zdál dokonce příliš přísný. S informací přišel deník Právo.

Konkrétně se jedná o trest pro Daniela Dimitrova. Nejde ani tak o výši trestu, s kterou souhlasí žalobce i odsouzený, jako spíše o fakt, že soud nevyhověl žalobci a Dimitrovi neudělil status spolupracujícího obviněného. Co to znamená? Pro odsouzeného informátora nic dobrého! Podle jeho obhájce Tomáše Zejdy totiž ostatní vězni nemají práskače v lásce a pokud by jeho klient, který navíc býval policistou, nepožíval výsad v podobě ochranných bezpečnostních opatření, tak by to mělo nedozírné následky. 

„Odvolání bylo (žalobcem) podáno u všech kromě Švába, ale zatímco u ostatních v neprospěch kvůli výši trestu, v případě Dimitrova ve prospěch obviněného,“ potvrdila deníku mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Tvrdšího trestu by se tak mohl dočkat nejen Klement, který podle verdiktu zabil dva podnikatele, ale i Skopalík a Malík.

dyskrymynaclja ( 5. října 2014 19:40 )

Za týden by měl z pr.dele trhací kalendář

xindlx1 ( 5. října 2014 19:09 )

táhni do pýýči ty neužitečnej kriple!!!

dyskrymrynacjia ( 5. října 2014 19:00 )

Sežeň si jiný hulení, vole

xindlx1 ( 5. října 2014 18:59 )

moje řeč tyhle sviinský vrahy sejmout okamžitě!!!

dyskrymrynacjia ( 5. října 2014 18:57 )

Takhle nějak si to představuje prahňup xindlx1

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání