Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mrtvý ze zemanova paneláku byl světově uznávaný historik!

Mrtvým ze Zemanova paneláku je podle televize Nova badatel Židovského muzea v Praze Jiří Fiedler
Mrtvým ze Zemanova paneláku je podle televize Nova badatel Židovského muzea v Praze Jiří Fiedler  (Autor: Facebook.com, Foto Blesk - David Malík)
Autor: ljš - 
7. března 2014
20:37

Pracoval v Židovském muzeu v Praze, bádal, psal knihy a podle sousedů byli on i jeho manželka (†83) milí a nekonfliktní lidé. Přesto se stali oběťmi vraždy, jejíž pachatel policii stále uniká.

K vraždě v paneláku v pražských Stodůlkách, ve kterém do svého zvolení bydlel také prezident Miloš Zeman, došlo v polovině února. Starší manželský pár tam v tratolišti krve našel jejich syn. Přivolaný soudní lékař konstatoval, že senioři zemřeli s největší pravděpodobností násilnou smrtí zaviněnou třetí osobou.

Další výsledky vyšetřování policie zatím nezveřejnila. "S ohledem na názor policejního lékaře si prošetřování celé události převzali do své kompetence kriminalisté 1. oddělení krajského ředitelství, takzvané mord party," sdělil pouze policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Televizi Nova se však podařilo zjistit, že mrtvým je významný badatel Židovského muzea v Praze Jiří Fiedler. To jeho úmrtí také potvrdilo na svých stránkách. "Židovské muzeum v Praze se zármutkem oznamuje, že jeho dlouholetý pracovník Jiří Fiedler tragicky zemřel za dosud ne zcela vyjasněných okolností. (...) Jeho náhlá smrt je pro všechny pracovníky muzea, kteří jej znali jako vstřícného kolegu i skvělého člověka, bolestnou ranou," píše se v oznámení. Fiedler byl autorem v jeho oboru významné knihy Židovské památky v Čechách a na Moravě. Co stálo za jeho tragickou smrtí, ukáže až probíhající vyšetřování.

Video  Vražda v Zemanově paneláku: Těla byla v bytě dlouho!  - Tomáš Polák, Petr Soukup, David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání