Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vražda Sáry (†24) v Chicagu: Tělo je v márnici už dva týdny!

Sáru ubodal pravděpodobně polský spolubydlící
Sáru ubodal pravděpodobně polský spolubydlící  (Autor: Facebook)
Autor: Jiří Krušina - 
14. července 2013
05:00

Brutální vražda krásné Češky Sáry K. (†24) otřásla celým Chicagem. Americká policie stále pátrá po jejím vrahovi. Krajani vybrali na pohřeb dívky 8 tisíc dolarů. Ale její tělo kvůli zádrhelům na konzulátu leží stále, už přes dva týdny, v márnici.

Dívka kamarádům schází. „Sára byla skvělá a oblíbená holka. Její vražda otřásla všemi,“ řekla Nedělnímu Blesku Marcela Jelínková.

Sbírka a loučení

Krajané udělali v Chicagu sbírku, aby mohla být Sára zpopelněna a urna poslána do České republiky. „Vybrali jsme za dva dny téměř 8 tisíc dolarů. S matkou Sáry jsme se domluvili, že ji necháme zpopelnit a poslat domů,“ prozradila kamarádka Vlasta.

Odpor konzulky

Sářiny kamarádky začaly organizovat s matkou Sáry všechny náležitosti. „Obrátily jsme se na konzulát, kde nám úřednice dobře radila, jak vše udělat s převozem těla. Na její popud jsme zavolaly konzulce Milaně Ličkové, která byla náhodou v Česku. Ta místo pomoci ale nechala propustit onu úřednici a mně vyhrožovala trestním oznámením,“ posteskla si Vlasta.

Tělo v márnici

I když od vraždy uplynuly už více než dva týdny, tělo ubodané dívky leží stále v márnici. „Včera mi z márnice volali, co bude s tělem. Bohužel konzulát nechal vše zastavit,“ dodává Vlasta. Kvůli podivnostem na konzulátu míří do Chicaga dokonce velvyslanec Česka v USA Petr Gandalovič.

Ministerstvo vše prověří

Celou komunikaci a postup konzulátu v případě ubodané dívky a také dvě stížnosti na konzulát řeší ministerstvo zahraničních věcí. „V současné době vám mohu potvrdit, že Generální inspekce Ministerstva zahraničí ČR šetří dvě stížnosti proti postupu Generálního konzulátu ČR v Chicagu. Obě se vztahují k případu zavražděné ženy české národnosti. Objektivně prověřujeme, zda bylo nutné propuštění úřednice,“ uvedla tisková mluvčí Ministerstva zahraničí ČR Johana Grohová.

jarecka69 ( 18. července 2013 06:19 )

jeste me zaujala castka 8 tisic dolaru,zpopelneni stoji 2.500$ a poslani urny 45$,sama jsem to pred 5 lety zazila.Co bude s tim zbitkem penez????????????????????????????

jarecka69 ( 18. července 2013 06:12 )

Podle tebe ze sebe DELAM IDIOTKU,ale ty jsi dokonala bez delani IDIOTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jarecka69 ( 18. července 2013 05:35 )

stydet se muzes TY za to ze jsi pokrytec

jarecka69 ( 18. července 2013 05:27 )

Jirinko,nevim jestli neni pozde reagovat,ja nemam moc casu chodit sem a ztracet cas pindanim,mam svuj zivot"stastny",ale na ty kecy kolem Sary jsem nevydrzela.Mas pravdu ziji tady skoro 20 let.Se sarou jsem delala v te same hospode kdyz prastila toho kluka flaskou,osobne ho znam.Prvni silnejsi ranu vykryl muj spolubydlici a druhou uz dostal,mozna se by o Sare psalo jinak!!!No a Vlasticku znam taky,ale jako chuderku z vesnice kterou kluci privedli do meho radia pred 12 lety a sedela tam jak slepice.No oni na ni trochu zapracovali a po te se sni stavala cim dal vetsi "hvezda jak si mysli ona".Ja ji,ale porad vidim jako chuderu ktera se chce jenom zviditelnit.Me uz taky tahne....,ale ziji si svuj zivot neseru se do druhych a v kazdem pripade nejsem pokrytec,jako vetsina ktera me nazyva hyjenou za to,ze reknu po pravde co jsem videla a zazila.Nikdy jsem se nepretvarovala a nebala se rict svuj nazor"a ani stim neminim zacit"a to same si cenim i na tobe i kdyz te neznam

kuklu ( 16. července 2013 04:31 )

Chtelo by to si precist sem tam po sobe co jste napsala. Jinak zarlivost je svina, co? Vlastu nechte na pokoji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání