Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Letadlo s průzkumníky: Kdy najdou první mrtvá těla? Trosky už mají

Autor: INT, pet, so, jos - 
4. června 2009
22:47

Letadlo s průzkumníky, kteří sedí ve speciálním kokpitu, stále hledá mrtvá těla a trosky airbusu, který se zřítil v pondělí nad Atlantikem. Z moře už vytáhli první trosky.

Airbus se podle posledních informací rozpadl již před dopadem na hladinu oceánu. ČTĚTE ZDE!

Prozatím se našel kovový plát, sedačka z letadla a nafouknutá záchranná vesta. „Prohledávaná oblast oceánu kolem prvních nalezených úlomků letounu má poloměr 200 kilometrů,“ sdělil brazilský ministr obrany Nelson Jobim.

Záchranáři z moře vytáhli také dvě velké bóje a přepravku, které okamžitě putují na expertizu.

Existuje jen malá pravděpodobnost, že budou v nejbližších hodinách nalezena těla pasažérů.

"Těla se potápějí a také jsou tu známé potíže podél pobřeží Pernambuca," uvedl Jobim na tiskové konferenci s odkazem na hojný výskyt žraloků v oblasti.

Vyšetřovatelé neznají přesný čas nehody, nevědí dokonce ani to, jestli během pádu letadla byli piloti ještě v kokpitu. V médiích se objevily dokonce spekulace, že piloti byli muslimové, kteří s letadlem spáchali úmyslný sebevražedný manévr...

Brazilské vojenské letouny ve středu objevily četné trosky havarovaného stroje, který se v pondělí během letu z Ria de Janeiro do Paříže zřítil asi 700 km od brazilského pobřeží. Radarový letoun Embraer R-99 identifikoval čtyři nové zóny, a to asi 90 km jižně od původně vymezené oblasti. Nalezl několik objektů v okruhu pěti kilometrů včetně zřejmě kovového kusu o průměru sedm metrů a také dvacet kilometrů dlouhou skvrnu leteckého paliva," řekl mluvčí vojenského letectva.

Do oblasti míří také francouzské plavidlo se dvěma miniponorkami a roboty, které budou hledat černé skříňky. Mohou pátrat do hloubky 6000 metrů. V místech, kde se letadlo zřítilo, je přitom maximální hloubka 4700 metrů. Černé skříňky jsou konstruovány tak, aby vysílaly signály až 30 dní od chvíle, kdy se dotknou vody. Podle odborníků by měly být nepoškozené navzdory hloubce, v níž se nyní zřejmě nacházejí.

 

Videa z nejhorších leteckých katastrof najdete ZDE!

 

 

anasyi ( 5. června 2009 01:12 )

ja tomu taky verim ze se pravda najde a vyleze na povrch.Ale taky jde o to,az ta pravda vyleze na povrch a ti lidi co u toho budou,kteri se tim budou zabyvat,aby nebyli umlceni.Viz.,prave 11.9.01.Ja si myslim,ze to byla pripravena akce.Problem je ten,ze se nemuze dokazat,kdo v tento moment letadlo ridil,kdo prevzal letadlo.A potom,opravdu francouzke urady nemohli vedet,ze se nic nedeje?Neslo o zastiraci manevr?Nevim,je v tom politika a dosti smradlava.Tem lidem uz nikdo zivot nevrati,je mi jich lito

anasyi ( 5. června 2009 00:41 )

maxa je jinde

kobedunker ( 4. června 2009 19:48 )

slyšel sem, že v USA přistáli ufoni, aproto na nás USA vystřelila raketu dlouhýho doletu- ZDRHEJ SE SCHOVAT!!!!!

mouse ( 4. června 2009 17:45 )

Třeba proto, že se letadlo ve větru zmítalo jak epileptickej křeček a oni se opravdu strašně báli?

mouse ( 4. června 2009 17:43 )

Někdo možná spekuluje že ža za určitých okolností může alespoň někdo z rodiny přežít, a může to být třeba děcko. Při odděleném létání pak bude mít alespoň jednoho rodiče a sourozence, při společném létání bude sirotek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání