Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dvanáctiletá dívka zemřela, když přebíhala silnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: ama, ČTK - 
27. června 2010
12:08

Dvanáctiletou dívku srazilo v neděli dopoledne auto ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdeckomístecku. Dívka přebíhala se svoji matkou rychlostní silnici, na místě zemřela, uvedl policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Nehoda, která se stala smrtelnou pro dvanáctiletou dívku, se stala na rychlostní silnici R1/5 na Frýdeckomístecku, nedaleko frýdlanstkého nádraží.

Dívka byla postupně zachycena hned dvěma auty. "První řidič dívku, která náhle vstoupila do vozovky z jeho pravé strany, zachytil jen pravým zrcátkem a povalil ji na zem. Druhé auto, řízené čtyřiašedesátiletou ženou, se jí však již nevyhnulo a sunulo ji se zablokovanými koly asi 40 metrů před sebou," uvedl frýdecko-místecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Holčičku vedla matka s babičkou, nepoužily přechod

Na místě okamžitě zasahoval vrtulník záchranné služby, ale dívka mnohačetným zraněním podlehla. V místě, kde se tragédie stala a kde mohou jet vozidla až 90 kilometrů za hodinu, je pro přecházení nebezpečné vozovky podchod pro chodce.

"Ten však bohužel matka s dcerou a babičkou nepoužily. Policisté místo nehody uzavřeli a do současné doby probíhá vyšetřování. Pozůstalým i řidičce auta poskytuje odbornou pomoc i přivolaný psycholog," doplnil Žurovec.

Během víkendu jde v Moravskoslezském kraje už o druhou mladou oběť nehody. V sobotu časně ráno zemřel na Bruntálsku po střetu s motorovým vlakem třiadvacetiletý mladík, který seděl v kolejišti a nereagoval ani na houkání vlaku.

scrapycoco ( 27. června 2010 21:26 )

Já si myslím že to ještě dohru mít bude. Za nezletilý dítě byla zodpovědná ta matka a přecházely tam kde neměly. Matku určitě z něčeho obviní.

farah ( 27. června 2010 18:39 )

když přimějí dítě běžet přes zákaz - je to trestný čin??? Přes to bollst co cítí myslím, že vodit děti chybným způsobem by mělo být trestné. Když vidím matky jak přebíhají na červenou s kočárkem tak bych je klidně nechala zavřít

zbynio ( 27. června 2010 15:27 )

ve ctvrtek zemrelo 13 lidi co prechazeli koleje na nadrazi. nakych 10 tezce zranenych k tomu. lidi jsou nepoucitelni

scrapycoco ( 27. června 2010 15:05 )

Je to strašný, doufám že si to budou vyčítat do konce života, krávy jedny... Jakoby nemohly zajít o pár metrů dál na ten nadchod, nebo co to tam bylo. Ještě tak beru když někdo přebíhá normální silnicu, ale rychlostní?..... Chudinka malá.

akrapaz ( 27. června 2010 14:41 )

naprostý souhlas: dneska lidi jsou pohodlní udělat pár kroků k přechodu a tak se ženou raději čím dál rychleji směrem ke hřbitovu!

Zobrazit celou diskusi