Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pořádně se oblečte, bude minus 20!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes - 
14. prosince 2009
16:10

Připravte se na 'sibiřské' mrazy. Během týdne mají teploty klesnout až k minus dvaceti stupňům Celsia. A to ještě před dvěma týdny meteorologové slibovali Vánoce na blátě.

"Do střední Evropy proudí studený vzduch od severovýchodu a to kolem tlakové výše se středem nad Skandinávií. Studené proudění se bude prohlubovat i nadále. Koncem týdne mohou nejnižší ranní teploty klesnout až na -20 °C," řekla pro Blesk.cz Libuše Hebelková ze společnosti Meteopress.

Rozhodně tedy počasí nepodceňujte a pořádně se oblečte. V takových mrazech nehrozí jen nachlazení, ale také omrzliny!

"Od středy očekáváme výraznější sněžení. Na horách může během týdne napadnout až 50 cm sněhu," dodala Hebelková. To by mohla být naopak dobrá zpráva pro milovníky zimních sportů.

Předpověď počasí na týden:
Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty -4 až 0°C. Teplota v 1000 m na horách kolem -8 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pp10 ( 15. prosince 2009 15:52 )

No tam si muzete zajet Vy, já se spoojím s tímto teplotním výkyvem (jeste pred 14. dny se tu u nás u more chodilo v zabkách), pár dnu to vydrzíme a za chvíli bude opet teplo, coz máme po vetsinu mesícu pres celý rok. Takze Vám preji hezkou a jako vzdy dlouhou zimu v CR!!!!

sigenius ( 14. prosince 2009 17:55 )

Jedná se o nepřesnost Blesku, kteří Honsovou považují za meteoroložku. Půl metru sněhu v českých horách se zatím neočekává. Možná spadne něco málo v Beskydech. Vypadá to zatím na holomrazy. Jinak, zimy ve Španělsku je mi líto. Doporučuju výlet na Kanáry!.

pp10 ( 14. prosince 2009 17:35 )

Jakápak nepresnost????? Madrid máme pod snehem, v Toledu 15 cm snehu, v Barcelone snezní od 200m a má snezit i na plázích, takze tu máme u nás stejnou zimu jako lonský rok, takze v CR asi bude docela dost zima.......

sigenius ( 14. prosince 2009 17:31 )

Vánoce na blátě před 2 týdny nepředpovídali meteorologové, ale Honsová - a to není meteorolog. A k těm 50cm sněhu na horách během týdne bych měl dotaz. Na kterých horách? Ve které části Alp?

Zobrazit celou diskusi