Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Radní prosurfovala 300 tisíc! Byla online i u moře

Fotografie
Ilustr. foto  (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, jos - 
22. června 2010
16:38

Online doslova za každou cenu se rozhodla být zástupkyně ředitele magistrátu pro oblast školství Irena Ondráčková.

Ta si loni v září vyjela dvakrát na zahraniční cestu a její účet za mobilní internet se vyšplhal na neuvěřitelných 295 tisíc korun za šest dní připojení! A velkorysý magistrát vše zaplatil.

Účet za 295 785 korun!

Když si blízká spolupracovnice pražského primátora Irena Ondráčková loni v září vyrazila mimo jiné i na tureckou riviéru, data stahovala o sto šest. Během šesti dní své zahraniční cesty stáhla asi 1,1 gigabytů dat. To odpovídá stažení zhruba 300 písniček ve formátu mp3 nebo zhlédnutí 33 videí na youtube. com. Za tento objem dat stažených v zahraničí si operátor řekl 295 785 korun. A magistrát poslušně zaplatil.

584541:gallery:true:true

Bagatelizují to

„Zjistili jsme, že došlo k selhání počítače. Naše IT oddělení počítač opravilo, vyměnili jsme SIM kartu a vše je v pořádku,“ sdělil Blesku mluvčí magistrátu Jiří Wolf. „Jednali jsme o této záležitosti s operátorem, ale protože byl problém na naší straně, museli jsme účet zaplatit,“ dodal s tím, že vše šlo z kasy úřadu. Podle informací Blesku však o technické potíže nešlo.

„Zamázli to, protože paní Ondráčková má prý blízko k primátorovi Bémovi, který ji v tom nenechal,“ sdělil Blesku magistrátní zdroj, který si nepřál být jmenován.

rosomak ( 25. června 2010 00:19 )

V ČR má data za paušál, v zahraničí je to počítané za kB. Bohužel, v zahraničí je stahování mailů kapku drahé (přistupovala na APN). Takže peníze by neměla zaplatit ona, nebo šéf IT, který odpovídá za směrnice. Přístupová adresa apn.mepnet.cz je přístupná pouze z mobilní sítě daného operátora a to ještě z vyhrazených čísel (VPN). Tj. chtělo by to projít smlouvu s daným operátorem, jestli jsou částky za mezinárodní rooming přesně uvedeny a zda-li byly na daném čísle aktivovány. Takže postup následující: 1) prověřit, zda-li byla radní proškolena - pokud ano, hradí ona. 2) pokud ne, hodit to na šéfa IT. Ten má možnosti: a) zacvakat ze svého (pak ho vyhodit pro neschopnost) b) prověřit smlouvy a reklamovat u operátora - buď uspěje nebo ne. Pokud ne, je jasné, že operátor si v příštím výběrovém řízení na mobilní služby u magistrátu neškrtne. Výsledek - operátor přijde o zisk z roomingu dat, ale zachová si zakázku, daňový poplatník před volbami uspěje.

gogo ( 24. června 2010 08:21 )

Asi těmi blbci skutečně jsme. Po posledních volbách o tom začínám být dokonce přesvědčený...

gogo ( 24. června 2010 08:19 )

prý.... za 300.000 ................

milo ( 23. června 2010 12:25 )

Krást umim, o politice vím kulový a nic nedělání mi jde taky dobře....sakra to bych to mohla dotáhnout rovnou na prezidentku s těmhla preferencema....řekla bych že tak vynikajícího kandidáta tam ještě neměli....

hugu ( 22. června 2010 22:33 )

Možná tak vypadám,ale nejsem zas tak blbej.V cizině bych nepoužil mobilního operátora ani náhodou.Koukám,že Vám pořád nedošlo oco go,jste šťastný člověk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa