ONLINE CHAT
Krásný den, chtěla jsem se optat, do jaké míry hradí operaci křečových žil pojišťovna a do jaké klient. Kolik se ceny tak pohybují, lze to říci takto? Děkuji (Hanka (43 let))
Foto
Zdravotní pojišťovny kradí plně operace křečových žil klasickým způsobem. Nehradí laserové ani radiofrekvenční metody léčby. Ceny se jistě dozvíte po vyšetření Vašich křečových žil, kdy Vám bude krom ceny vysvětlen nejvhodnější způsbo léčby.
Dobrý den, pane Doktore, v říjnu minulého roku jsem podstoupila operaci varixu na levé noze, na lýtku, od té doby mám v místě, kde byla odstraněna žila, hnědý flek, který je stále tvrdý. Bylo mi doporučeno mazat Liotonem a masírovat, to taky dělám, ale zlepšení žádné. Můžete mi poradit, co se stim dá dělat? Moc děkuji za Vaši odpověď. (Veronika )
Foto
Odpověďet by Vám nejlépe mohl lékař, který Vás operoval, protože on sám nejlépe ví co by mohlo být původem tohoto problému a jak jej řešit. Pro přesnsou odpověď bych si Vás musel vyšetřit.
Dobry den, je mi 24 let a jsemm tehhotna. Na nohou se mi udelaly krecove a metlickove zily. Gynekolog mi predepsal Cilkanol. V pribalovem letaku se pise, ze neni vhodny v tehotenstvi. Jaky je Vas nazor? Dekujiza odpoved(Eva)
Foto
Neužívat!! ani nepomůže!! dodporučuji Vám zdravotní elastické punčochy případně kvalitní cévní vyšetření na základě kterého Vám může být předepsán vhodný lék.
Dobrý den, je mi 32 sportuji a začínají se u mě bjevovat kř.žíly pozoruji cca od 20 let (lítka , vnitřní strany stehen) nohy nepříjemně bolí (tlak, těžké atd..) řekl bych že problém je dědičný - oba rodiče 56 let již po operaci a spokojeni.Má smysl s operací v mém případě otálet či lepší řešit již nyní? Děkuji (Filip )
Foto
Zásadně s operací neotálet. Řešit křečové žíly včas ještě před případnými komplikacemi, které mohou jinak elegantní , bezbolestní a kosmetický způsob řešení podstatně ztížit až vyloučit.
Pane doktore, na Vaší kliniku je třeba doporučení od obvodního lékaře či nikoli? Teprve se mi křečová žíla dělá a počíná vystupovat, ráda bych to řešila včas. Hradí operaci zdravotní pojišťovna a za jakých podmínek?(Eva 41 let)
Foto
doporučení k nám nepotřebujete , můžete se objednat na telefonech uvedených na našich www. zilniklinika.cz, po vyšetření se dozvíte vše ohledně léčby, úhrady zdravotní pojišťovny/ZP/ i úhrady za výkony nehrazené ZP což jsou výkony laserové a radiofrekvenční
Dobrý den, pane doktore, na pravé noze mám již dlouho velkou křečovou žílu, je mi 44 let. Nemám s tím však naštěstí žádné zdravotní potíže. Chtěla bych se Vás zeptat (často sportuji) zda-li sport na žílu má nějaký negativní vliv a pokud nemám bolesti, ani další potíže, jestli s tím mám začít něco dělat, nebo jestli to nemusím řešit. Křečové žíly máme v rodině. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký sluníčkový den.(Lenka)
Foto
Doporučuji křečové žíly vyřešit dříve než Vás začnou zlobit komplikace v podobě zánětů žil, bércových vředů nebo i plicní embolie. Potom je už pozdě.
Dobrý den pane doktore.Je mi 35 a už mám na nohou křečové žíly a taky metličkové žilky.Neberu žádné léky ani antikoncepci a za týden odlétám letadlem, měla bych se nějak připravit na cestu a pořídit si třeba kompresní punčochy nebo si nechat předepsat nějaké léky. Děkuji (Katka)
Foto
Odlétáte-li již za týden mohu Vám doporučit kvalitní zdravotní elastické punčochy II.KT, které Vám nejlépe nabídnou v požadované velikosti, kompresi i kvalitě ve zdravotnickém zařízení, které se léčbou křečových žil zabývá. Následně po návratu bych doporučil Vaše křečové žíly vyřešit, abyste nemusela mít obavy z komplikací, které jsou pro křečové žíly pravidlem.
Mé dceři je 25 let a na lýtku má křečovou žílu. Co s tím, jak se jí zbavit?(Vlaďka)
Foto
Doporučuji objednat dceru na renomované zdravotnické zařízení zabývající se léčbou křečových žil a ostatní již nechat na rozhodnutí specialistů.
Dobrý den pane doktore,zajímal by mně Váš názor na užívání mastí a krémů prodávaných v lékárnách na odstranění křečových žil.Není to jen reklamní trik?Potřebuji se jich zbavit,ale kvůli práci si nemůžu dovolit delší nemocenskou.Děkuji za odpoved.(Kamila)
Foto
Samoléčba jakož i léčba dle reklamních doporučení nemá pravidelně efekt a křečové žíly zásadně odstraní pouze operace. Radikální řešení křečových žil na naší Žilní klinice bývá pravidelně bez jakékoliv pracovní neschonosti.
Dobrý den pane doktore, je mi 33 let a za poslední měsíce se mi v nohách častěji objevuje brnění (mravenčení) po sezení, klečení atd.a současně pozoruji mravenčení poslední měsíc i prstů na rukou, pokud jí mám ohnutou a následně jí narovnám. Jsem velmi akční, ale v poslední době mě při rychlé chůzi nebo běhání velmi bolí nohy, mám je jako z betonu (to trvá občas i několik dní) a nedokáži chodit lehce, častěji se unavím nebo se mi těžce dýchá. Dříve jsem tyto potíže nikdy neměla. Maminka marodila s ucpáváním cév. Myslíte, že to bude i můj případ? Děkuji moc za Vaši odpověď. (Michala)
Foto
Ano může to být i Vás problém.Doporučuji navštívit lékaře.
Dobry den pane doktore,posledni asi tri mesice mi oteka leva noha kolem kotniku.Pracuji jako pokojska a dost se nabeham hlavne po schodech.otok zacal byt na dotek bolestivy.Mam 47let a lehci nadvahu.Bojim se,ze se jedna o zilni problem.Dekuji za odpoved a hezky den.Renata (Renata)
Foto
Tři měsíce je dost dlouhá doba na to abyste si zašla k obvodnímu praktickému lékaři, který buď bude schopen Váš problém vyřešit, nebo Vás odešle ke specialistovi.
Dobry den,již od mladí mám oteklé nohy v okolí kotníků. Nyní mě však trápí bolest pod vnitřním kotníkem levé nohy.Zde se mi vytvoří otok .Při stažení obvazem se mi uleví.Je mě 55let.Děkuji za odpověd.(EVA ČERNÁ)
Foto
Doporučuji cévní vyšetření u angiologa, který najde pro Vás nejvohdnější řešení, pravděpodobně Vám doporučí, zdravotní elastickou punčochu II.KT.
V roce 2002 jsem byla na operaci zil na obou nohach. Jednalo se spis o esteticky problem, zadne obtize jsem nemela. Doslo k poruseni lymfy a od te doby beru Detrakex, chodim na lymfodrenaz a nohy mi otikaji. Jsem stihla a dnes mam zily v horsim stavu nez pred operaci. Da se s tim jeste neco delat? Dekuji(Eva)
Foto
Naděje umírá naposledy. Jistě bych se na Vašem místě nevzdával najít vhodné zdravotnické zařízení, které by se pokusilo najít pro Vás nejvhodnější řešení.
V loňském roce jsem se po dovolené léčila s hlubokým zánětem žil. Letos plánuji opět cestu autem do Chorvatska, je nějaká možnost samoléčby při případných problémech nebo je nutné vždy vyhledat lékařskou pomoc?(Kamila)
Foto
V případě, že jste již jednou volila samoléčbu určitě bych jí neopakoval a vyhledal správnou lékařskou pomoc. Samoléíčba v případě zánětů žil může mít špatné konce.
Zdravím a mám dotaz pane doktore,pokud na povrchu nic není vidět ale bolí mne často lýtka, mohly by být vnitřní křečové žíly? děkuji(Vašek)
Foto
Původ by mohl být i v hlubokém žilním systému. Původ může odhalit cévní vyšetření. Velice často však obtíže nejsou původu žilního.
Dobrý den, pane doktore, do kdy je možné křečové žíly ošetřit jen laserem a od kdy už je nutná operace? Děkuji(agáta)
Foto
Na otázku Vám rád odpovím přesně až po klinickém a duplexním ultrazvukovém vyšetření . Většinu pacientů ošeteřujeme na naší Klinice kombinací jednotlivých metod, často je proto operace doprovázena ošetřením různých typů laserů, radiofrekvence , případně i sklerotizace.
Dobrý den, lékař mi řekl, že mám zvětšenou břišní aortu. Co to znamená? A může to být nebezpečné?(Karolina)
Foto
Zeptat byste se měla právě tam, kde Vám byla toto informace sdělena, podle nálezu, který pro správnou odpověď nemám k dispozici.
Má na vznik křečových žil vliv nadváha? Děkuji za odpověď.(Kristýna)
Foto
Hlavní důvod vzniku křečových žil je dědičné postižení vázané na gentický kód. Nadváha je pouze hlavní negativní faktor jak vzniku tak komplikací i rozšířování křečových žil.
Pane doktore, je laserová operace žil vhodná pro každého? Anebo někdo musí jít jen na tu klasickou?(xyxyxyxy)
Foto
O vhodnosti laserové operace rozhodne pravidelně lékař po vyšetření Vašeho postižení. Laserová operace jakož i klasická operace nejsou vhodné pro každého. Každá z operací má svoje výhody i nevýhody, o nichž Vás jistě po vyšetření kinickém a ultrazvukovém bude informovat lékař podle zkušeností, které s tou kterou léčbou má. Doporučui Vám vybrat si lékaře, který využívá všechny dostupné metody léčby. Nebudete tím pádem vázana na zařízení, které Vám nabídne jedn jeden způsob léčby na všechny křečové žíly- např sklerotizaci.
Pane doktore, když někam pár hodin cestuju, mám obrovské pnutí v nohou. Přesně jak se říká olověné nohy nebo nohy jako konve. Moje prakt doktorka říká, že zadržuji vodu a mám problém s lymfatickým systémem. Pomohly by mi nějaké speciální masáže nohou? (Gábina 52 let)
Foto
doporučuji prvně vyšetření a následně dle výsledku zdravotní elastické punčochy II.KT v případě křečových žil nebo III.KT v případě lymfatických otoků, v případě otoků lymfatického původu jsou manuální lymfatické masáže tím nejlepším způsobem léčby, který na naší Žilní klinice provádíme.
Dobrý den. Na internetu jsou reklamy na krémy proti kř.ž. a slibují že vám zmizí a nebo aspoň zlepší vzhled. Jak dalece tomu můžeme věřit-_?Jsou opravdu drahé.Děkuji(Janina)
Foto
Nevěřte nekupujte, podvod.
Dobrý den, mám žilní nedostatečnost, lékařka mi předepsala Detralex. Na nohou se mi udělaly ošklivé hnědé fleky, nebolí, ale není to hezké. Můžete mi prosím poradit nějakou léčbu jak tyto fleky odstranit? Děkuji za odpoveď Evis(Evis)
Foto
Dříve než bude doporučena léčba je potřeba vyšetření na základě kterého je možno zjistit původ Vašich obtíží. Základem bude duplexní ultrazvukové vyšetření ve zdravotnickém zařízení, které se léčbou křečových žil zabývá, neboť fleky které popisujete bývají nejčastěji na základě křečových žil.
Dobrý den. Je mi 47 let a mám na obou nohách ošklivé křečové žíly. jsou hodně silné a vystouplé. Pravou nohu mám někdy horkou oproti levé a při námaze mě nohy bolí. Už více než rok beru Detralex. Ráda bych ale přeci jen s těmi žílami něco udělala. Jaká metoda je dle Vás na odstranění křečových žil nejlepší? Vím, že jsou novinky a na klasickou operaci jít nechci. Děkuji(Kiki)
Foto
Křečové žíly je vhodné vyřešit radikálně operací, je to jediný rozumný způsob. Detralex můžte v klidu vysadit ,nemůže Vám pomoci ,jak už jistě dobře víte. Klasická operace je už dávno nahrazena novými bezbolestnými způsoby s dobrým kosmetickým efektem. Je jen na Vás abyste si našla vhodné zdravotnické zařízení, které má s léčbou křečových žil zkušenosti.
Dobrý den, pane doktore, s křeč. žilami se léčím několik let. Užívám Detralex- několik let .Hned po ránu oblékám elastickou punčochu . Noha neotéká, neboli, ale vypadá hrozně. Z operace mám strach. Jsem již stará 70. Děkuji za Váš názor, pane doktore.(Válkova)
Foto
Detralex můžete vysadit většinou nezabírá. Naopak kvalitní elastické punčochy II.KT pomáhají. Z operace strach mít vůbec nemusíte. Na naščí klinice operujeme i 8Oti leté pravidelně.