ONLINE CHAT
Paní Topolová, jaká je nejoblíbenější barva SUV nebo offroadů??(Ondřej)
Foto
Dobrý den, u SUV a offroadů je nejoblíbenější barvou černá, stříbrná a šedá, následuje módní bílá a hnědá metalíza.
Viděl jsem, že nabízíte i Cadillac Escalade – jaký další pěkné kousky nabízíte? Asi se vypravím se podívat (DAVID)
Foto
Abychom vyhověli všem našim zákazníkům, rozšířili jsme nabídku a otevřeli specializované centrum, kde se na jednom místě nachází nejen nejprodávanější modely, ale třeba také americké speciality jako například Hummer H2 a H3, Cadillac Escalade nebo Dodge RAM.
Začnou se před zimou více prodávat SUV? Přišlo mi, že oproti sedanům a rodinným kombíkům není moc z čeho vybírat... (Mirka XX)
Foto
S blížící se zimou výrazně roste poptávka po SUV a Offroad vozech, na což zareagovalo AAA AUTO tím, že zprovoznilo unikátní centrum, kde zákazníci najdou širokou nabídkou 600 takovýchto vozů na ploše o celkové výměře 3 785 m2.
Nevěřím, že jsou v zahraničí tak hrozné ojetiny. To by přece měli problémi i zahraniční trhy a ne jen mi s dovozem, ne?(Jakub)
Foto
Na západoevropských trzích je již hodnou dobu nedostatek kvalitních ojetin. Ten byl způsoben velmi slabými prodeji nových vozů během vleklé ekonomické krize v letech 2008 - 2013. V době zvyšující se poptávky nyní například přední německý server Mobile.de hlásí enormní zvýšení průměrných cen ojetin, které jen v srpnu meziročně vzrostly o 5 procent. Na německém trhu jsou de facto k dispozici jen přestárlé vozy, které se masově přesouvají na východ, nebo drahé ojetiny do 1 roku stáří.
Dobrý den, budu teď trochu mimo téma, ale rozbouřila se diskuze ohledně aut z dovozu a jejich špatnému stavu. Je to tak i podle vás?(Pavlina Dočekalova)
Foto
Největším problémem současného trhu ojetých automobilů v celé střední Evropě je zvyšující se příliv nekvalitních a přestárlých ojetin na konci životnosti z dovozu. Lidé přestali brát vážně varování o stočených tachometrech, padělaných rocích výroby nebo vozech po haváriích a uvěřili legendám o výhodných cenách a kvalitě. Je to alarmující trend, který vede k dalšímu zhoršování kvality vozového parku v České republice i jinde. Řadě lidí vytáhne z peněženek spoustu peněz na nečekané opravy. Je jasné, že ve chvíli kdy my sami na západoevropské trhy exportujeme 6000 vozů ročně, nemůže se dovoz opačným směrem vyplatit.
Dobrý den, bydlím kousek od Vaší brněnské pobočky a občas se chodím koukat na auta, protože tam mýváte zajímavé kousky. Zajímalo by mě, jaké jsou nejzajímavější vozy, které jste za poslední roky prodali.(Bohumil)
Foto
Dobrý den, pro letošní rok je to jistě Tesla Model S, kterou jsme prodali za 2,5 milionu korun. V naší nabídce se objevili i vozy jako BMW 750i s exteriérovými doplňky Alpina B7, Subaru Impreza WRX STI s kovanými disky Speedline Corse, polozávodními pneu Birdgestone Potenza RE070, výfukem Supersprint a dalšími polozávodními úpravami nebo TechArt GT Street T4, což je kompletně upravené Porsche 911 Turbo. Vůz byl vybaven karbon-keramickými brzdami, aerodynamickým bodykitem, motor měl titanové ojnice, větší turba, větší mezichladič, výfuk se závodními katalyzátory, výkon 646 koní (tj. o 226 koní více než sériové provedení) a točivý moment 870 Nm. Z 0 na 100 za 3.7 sekundy, maximální rychlost 341 km/h. Jen samotná úprava vyšla přibližně na stejnou částku, jako celý výchozí vůz.
Mým snem je sporťák, jen pořád není vhodná doba na jeho koupi – chybí peníze nebo je zima jako teď. Kdy prodáváte nejvíce sporťáků?(Ganesha)
Foto
Se zimním období klesá popularita sportovních vozů, přesto ale prodeje jdou nahoru. Jde totiž o období, kdy si autobazary uvolňují skladové zásoby pro masově populárnější SUV a sportovní ceny jdou tak s cenou dolů, čehož využívají převážně spekulanti. Nejoblíbenější karoserií je sportovní hatchback, který patří k nejlevnějším vozům. Zákazníci jej vyhledávají ve 29 % případů. Následuje kupé s 25 % a sportovní kombi 16 %. Shodně 14 % klientů volí buď sportovní sedany nebo kabriolety a roadstery.
Je nejpopulárnější barvou SUV bílá, když si vybírají ženy?(Tamara)
Foto
Pokud jde o barvy, nejsou ženy až tak rozmarné, jak by si většina z nás mohla myslet. Obliba barev se již posledních pár let příliš nemění, a tak dominuje praktická šedo-stříbrná, kterou následuje neutrální modrá barva, a teprve poté červená, černá a bílá. V porovnání s muži je sice červená a bílá u žen oblíbenější, ale jde jen o přibližně 2 % rozdíl vůči ostatním barvám.
Dobrý den, zajímalo by mě, jaké značky vybírají. Je v tom nějaký rozdíl v porovnání s muži? Mení se trendy?(Radek)
Foto
Dobrý den, u značek vozů vévodí u žen s přehledem Škoda s 25,66 % prodaných vozů za rok 2014. Na dalších příčkách jsou s 8,22 % Volkswagen, 7,86 % Peugeot, 7,41 % Ford a 7,11 % Renault. Letos naše statistiky naznačují pozvolnou změnu trendu u žen, které projevují větší zájem i o značky Hyundai a Kia než tomu bylo v předešlých letech. Muži se naopak drží stále stejných značek.
Co si kupují ženské?(Honza)
Foto
Mezi neprodávanější vozy u žen patří jednoznačně hatchback, combi a v neposlední řadě SUV. Naše zákaznice u nás hledají opravdu různé typy vozů. Například herečka Veronika Žilková si u nás v AAA AUTO vybrala hned dva - zánovní 7místný vůz Opel Zafira pro celou rodinu a starší Ford Transit Connect na převoz minikoně pro dceru.
Dobrý den, auto jsem vlastní nikdy neměla, ale teď mě trochu ukecává přítel. Nechci nové, ale samozřejmě to bude můj doplněk. Najedu opravdu málo, tak mi asi stačí jen lehce jeté. Uvažuji špatně. (JOhana P.)
Foto
Stále větší oblibu při výběru aut získávají zánovní vozy, které dovolují majitelkám dopřát si lepší výbavu vozu, než kdyby si pořídili nové, a navíc tyto vozy mývají již více bezpečnostních parametrů, což je pro většinu kritériem výběru číslo jedna. Zajímavé je porovnání prodejů vozů s muži, kdy si loni téměř 21 % žen pořídilo zánovní vůz, tedy do 30 000 najetých kilometrů a 3 let stáří, naopak u mužů takto učinilo pouze necelých 9 %.
Dobrý den, podle mě SUV nebo offroad nemá smysl kupovat přes inzerát – auto je potřeba vidět a vyzkoušet. Kolik máte vystavených takových aut?(Eva Koblizkova)
Foto
Dobrý den, právě jsme otevřeli nové centrum SUV & Terénní vozy, ve kterém najdete 600 SUV a Offroad vozů na jednom místě. Jde o největší výběr všech značek, modelů a cenových sekcí na ploše o celkové výměře 3 785 m2, kterou osvětluje celkem 27 halogenových svítidel, což je se zkracující se dobou slunečního svitu na podzim značná výhoda oproti prodejcům, kteří osvětlení nabídnout nemohou.
Že máte speciální offrad centrum mě celkem udivuje. To jste podchytili díru na trhu. Co tam nabízíte? Jen klasickou Yetinu nebo i nějaké jeepy?(Eduard)
Foto
V našem centru SUV & Terénní vozy v Praze máme v nabídce nejen nejprodávanější modely vozů jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4, ale třeba také americké speciality jako například Hummer H2 a H3, Cadillac Escalade, nebo Dodge RAM. Tradičně široká je i nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových a cenových kategorií. Kromě vozů typu SUV si na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover
Dobrý den, vím, že se u vás dají nakoupit občas i sběratelské kousky. Jak je to v případě 4x4?(Tomas Petricek)
Foto
Dobrý den, v nabídce AAA AUTO se objevily i opravdu raritní modely. V poslední době např. Land Rover Defender z limitované edice k 60. výročí modelu Defender, Hummer H1 s přívěsem vyrobeným na zakázku nebo Hummer H2 s kompletní přestavbou podvozku a lift-kitem RANCHO.
Hlava mi neber, že jsou tahle auta tak populární. I kdxyž to žere míň, tak pořád dost. Samý manuál v benzínu, nebo ne?(Vaclav Krejci)
Foto
Největší zájem je o vozy s manuální převodovkou, ale v porovnání s celkovou nabídkou AAA AUTO je zájem o automatickou převodovku v této kategorii 3,5krát větší. 59 % vozů má dieselový motor.
Každý si tady myslí, že když si koupí SUV, tak má teréňáka, ale to je naprostá blbost. Kolik opravdových tréňáků nabízíte.(Jan Vaníček)
Foto
Módní SUV samozřejmě nelze srovnávat s opravdovými offroady, nicméně málo kdo potřebuje ryze terénní vůz. Proto také z celkové nabídky terréních vozů tvoří 70 % rodinná SUV v čele s vozy Kia Sportage, Toyota CRV, Ford Kuga a Volkswagen Tiguan, 20 % terénní SUV jako Mitsubishi Pajero, Nissan Navara nebo Jeep Cherokee a 10 % offroadů a pracovních 4x4 jako je Hummer, Jeep Wrangker, Mercedes M L200 nebo Toyota Hilux.
Kolik SUV nabízíte třeba v Praze?(Otakar Tomek)
Foto
Se vznikem moderních SUV přináší zimní období již tradičně nárůst poptávky po těchto typech vozů. Abychom vyhověli všem našim zákazníkům, rozšířili jsme nabídku a otevřeli specializované centrum, kde se na jednom místě nachází 600 vozů v kategorii SUV a offroad. Z celkového počtu vozů na naší pražské pobočce tvoří tyto vozy 30 % nabídky.
Paní Topolová, která SUV můžete doporučit? Budou se SUV pořád tak dobře prodávat? Co je nejlepší na trhu a podle čeho vybírat? (Vasek)
Foto
Dobrý den, nejlepší jsou podle našich zákazníků SUV, která mají vedle pohonu 4x4 i povedený design. Prodej SUV poroste i v příštích letech i díky tomu, že ceny ojetých SUV jsou v bazarech nízké. Levné SUV a offroady si v bazarech kupují i lidé, kteří by si před pár lety koupili obyčejný kombík. Nejprodávanějšími vozy SUV jsou modely jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4A.
Chtěla jsem si koupit fungl nové auto - bydlíme na horách, takže určitě chceme 4x4... Nicméně téměř rok stará auta jsou výrazně levnější, přestože nemají moc najeto. Proč je tak velký cenový rozdíl mezi novým a rok starým?(Markéta)
Foto
Nové vozy velmi rychle ztrácejí svojí hodnotu. Po roce to může být 30-40%. Proto se vyplatí koupit raději vůz rok starý. U nás se jedná většinou o předváděcí vozy z autosalonů, která mají najeto někdy i jen několik desítek kilometrů a jsou tak na stejné úrovni jako auta nová.
Docela rozumně se teď dá koupit luxusnější městké SUV. Je u vás z čeho vybírat? (Lukas Novotny)
Foto
Nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových a cenových kategorií je u nás tradičně široká. Přijďte se podívat, těšíme se na vás.
Ještě mám dotaz - Kdo si dnes koupí opravdový čistokrevný teréňák, který zvládne i velké nasazení?(Pavel)
Foto
Terénní vozy si kupují často třeba myslivci, lesáci a majitele horských chat. Ti si kupují „teréňáky“ pro práci, ne pro efekt. Proto si v autobazarech kupují ojetá terénní auta bez příkras, třeba užitkové modely Lada Niva, Suzuki Vitara, Nissan Patrol a další levnější ojetá terénní vozidla, která možná nevypadají tak impozantně, avšak vynikají dobrou průjezdností.
Dobrý den, proč jsou tedy terénní auta a SUV tak oblíbené? Vidím je čím dál více ve městě – přitom jsou to auta do terénu... Proč si je lidé kupují – je to asi módní záležitost, že?(Jirka)
Foto
Dobrý den, terénní auta a offroady získávají stále větší popularitu. Je úplně jedno, zda se jedná o klasické teréňáky s trvalým pohonem 4x4 a dobrými nájezdovými úhly, nebo jestli jde o módní vozy SUV, kterým se připojuje zadní náprava jedině v případě, že jim přední kola začnou prokluzovat. Terénní auta jsou více módní záležitostí, protože se již nevyužívají na jízdu v pravém terénu, přesto mají terénní pneumatiky, ochranné rámy a další prvky, jako by právě vyrážely na Rallye Dakar. Terénní vozy jsou prostě záležitostí image, i když při zimní cestě na hory se občas hodí jejich terénní schopnosti. A třeba Toyota Land Cruiser, Range Rover nebo Volkswagen Touareg jsou sice luxusní, ale také terénní auta, která dokážou projet i poměrně náročný terén.
SUV se mi líbí, ale možná budu potřebovat i offroad. Jaký offroad si u vás můžu vyzkoušet?(Daniel)
Foto
Kromě vozů typu SUV si u nás na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše u nás nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover. Rádi vám naše auta předvedeme.
Hezký den, paní Topolová, s manželem si chceme splnit náš sen a koupit si Škodu Yeti. Co říkáte na Škoda Yeti, zajímá mě váš názor. (Jarmila K.)
Foto
Dobrý den, vůz Škoda Yeti je určitě kvalitní automobil, o který je nyní velký zájem zejména vzhledem k blížící se zimě. Tento vůz mohu jen doporučit z hlediska jízdních vlastností, zpracování, bezpečnosti i designu.
Před zimou se chytám koupit auto... Nakonec koupím asi u vás. Viděl jsme dobrou referenci na vaši pobočku v Otrokovicích. Vybírám jeden konkrétní model – BMW X1 – a máte nejlepší nabídku. Jen jsme se chtěl zeptat, když by si chtěl vzít svého mechanika, aby si auto pořádně prohlídnul, není to problém?(Karlos)
Foto
Dobrý den, jsem ráda, že nás hodnotíte pozitivně. Umožňujeme všem zákazníkům, aby si s sebou vzali vlastního mechanika nebo odjeli s vozem ještě před koupí na prohlídku do nezávislého autoservisu. Váš mechanik může samozřejmě auto vidět na zvedáku a může ho „napíchnout“ i na vlastní diagnostiku. Domluvte si schůzku na pobočce přes naši bezplatnou kontaktní linku 800 110 800 a hned po příchodu na pobočku se Vám bude náš prodejce věnovat.
Jaké jsou nejprodávanější modely SUV? Díky(JanaNovakova)
Foto
Nejprodávanější modely SUV jsou Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4.
Proč Češi kupují SUV nebo terénní auta? Kupují si je jen lidi, kteří jezdí v terénu? Proč jsou teď SUV a offroady tak oblíbené? Díky za vysvětlení. Pavel(Pavel)
Foto
Čeští zákazníci si tento druh automobilů nepořizují zdaleka jen kvůli zdolávání náročného terénu. Obliba terénních a SUV vozů stále roste. Navíc dnes jsou SUV a terénní vozy cenově dostupnější, mají větším zavazadlový prostor a ne tak vysokou spotřebou jako dříve. Kvůli rostoucí popularitě SUV a terénních vozů jsme zřídili v Praze v Dolních Chabrech unikátní centrum SUV & Terénní vozy, které se na tyto typy vozů specializuje.
Dobrý den, paní Topolová, zajímalo by mě, jak je to s prodeji? Jestli se víc prodávají terénní auta v létě nebo až teď – před zimou?(milan)
Foto
Dobrý den, podle našich statistik prodeje terénních vozů v létě vůči zimní sezóně překvapivě stoupají. Velký vliv má samozřejmě popularita těchto vozů, ale i to, že jde o dostupné vozy s větším zavazadlovým prostorem a ne tak vysokou spotřebou jako v minulosti. Podle statistik AAA AUTO v létě vůči zimní sezoně překvapivě stouply prodeje terénních vozů o 5,4 % od března letošního roku. Jedná se tak o prozatím nejvyšší podíl, pokud jde o historii prodaných terénních vozů.
Dobrý den, paní Topolová. Už delší dobu vybírám offroad nebo SUV. Převážně se dívám na inzertní servery, mám projeté všechno... Jak to dlouho sleduji, vidím, co josu ležáky které nikdo nechce... navíc tam ve velkém (typicky na bazos.cz) nabízejí auta překupníci a lidi kteří tahají auta z ciziny. Před týdnem jsme absolvoval „prohlídky“ aut. Musím konstatovat, že raději si vyberu v AAA Auto, kde aspoň nejsou auta v komisním prodeji. Kdybych si chtěl koupit auto u vás (možná že na protiúčet, stačí jen přijet nebo mám radši zavolat?(Jaroslav)
Foto
Dobrý den, moc mě těší, že chcete využít našich služeb a děkuji za dotaz. Určitě je dobré zavolat na naší bezplatnou linku 800 110 800. S operátorem call centra můžete vůz předvybrat, poradit se o jeho případném financování a domluvit si schůzku na pobočce, kde vás již budou očekávat a výkup vašeho vozu i nákup novějšího tak bude maximálně urychlen.