Kristýna a Zuzana mají první úspěch za sebou v karlínské kavárně "Divoké matky – pro vás a vaše spratky", místě, kde děti nemusí spořádaně sedět vedle rodičů a matka se skleničkou vína v ruce není nic pohoršujícího. Nyní se společně s dalšími nadšenci pouštějí do projektu mnohonásobně většího, a tím je Divoká Mazanka.

"Chceme na Mazanku přivést progresivní umělce, site-specific, mámy s dětmi, tanec, sportovce, milovníky kávy a divadla, umělce i kavárenské povaleče, obyčejné lidi, co si prostě chtějí odpočinout, i partu rádoby intelektuálů. Chceme vybudovat prostor pro setkávání mnoha prolínajících se kultur a komunit. Chceme vytvořit místo, které bude žít," říká bývalá manželka herce Pavla Lišky Kristýna Boková.

David Koller na Divoké Mazance

a David Koller na Divoký mazance! WHoooooo! Děkujeme

Posted by Namazaná Divoká Mazanka powered by kavárna Divoké Matky on 6. říjen 2015

Původní viniční usedlost s nádhernou zahradou a od roku 1823 také školou pro děti z přilehlého okolí ani ne pět minut od metra Ládví by se nejprve měla stát centrem s kavárnou nejen pro mámy s dětmi a místem mezilidského setkávání. V dalších fázích by Divoké matky rády vybudovaly školku, taneční a jóga sál, meditační místnost, knihovnu nebo výukový nealko minipivovar.

V současné chvíli má Divoká Mazanka na portálu hithit.com vybráno přes 60 tisíc korun, cílová částka je 900 tisíc korun. A co od Divokých matek dostanete, když přispějete? Pamětní zeď Wall od Fame bude pamatovat na všechny, kteří přispějí jakoukoli částkou, tedy třeba i stokorunou. Štědřejší mohou mít v kavárně vlastní židli nebo stůl a v zahradě strom, jezírko či metr čtvereční záhonku.

Jak funguje kampaň na Hithitu?

Hithit je crowdfundingový portál, který plní sny designérům, umělcům, ktreativcům i vývojářům. Každý projekt má na nashromáždění požadované částky maximálně 45 dní. Pokud se mu to nepodaří, nedostane ani korunu a příspěvky se vrací zpět jejich fanouškům.

Fotogalerie
7 fotografií