Reportér nového pořadu Blesk TV Selfie z Prahy Matěj Smlsal si cestu novým výtahem vyzkoušel. „Nejdříve jsem měl opravdu problém ho najít. Na domě, ve kterém je výtah schovaný, je sice cedule, ale když vám ve výhledu z náměstí stojí auto, nemáte šanci ho najít. Uvítal bych všude po cestě šipky,“ popsal.

Výtahem se nejdříve dostanete do prvního podzemního podlaží, kterému se říká přestupní chodba. Následně jdete k dalšímu výtahu.

„V chodbě si můžete štípnout lístek. Zároveň tu je automat, kde si ho můžete koupit. Přijímá dokonce karty. Bohužel displej zatím hlásí: mimo provoz,“ uvedl reportér.

Druhý výtah vás už z přestupní chodby doveze až na nástupiště. „Cesta mi trvala přibližně minutu a půl. Záleží ale hodně na tom, jestli musíte na výtah čekat,“ dodal Matěj Smlsal.

Výtah vyšel dopravní podnik na 65 milionů korun bez DPH. Celkem má bezbariérový přístup 39 z 61 stanic. Aktuálně se staví výtahy na Andělu a na Můstku.

Jak vypadá cesta výtahem na I. P. Pavlova? Kam mezi sportovce se stěhují farmářské trhy? A kde nabízejí hrobku jako byt? Podívejte se na nový díl pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Selfie z Prahy: Hrobku nabízejí jako byt. A nový přívoz nezvládá nápor davů Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček