Česká miss 2016 je jedinou soutěží krásy v České republice od roku 2010, kdy se spojila se soutěží Miss České republiky. Finalistky roku 2016 už prošly několika výběrovými koly a moment, kdy se dozvíme, která z dívek získá titul královny krásy, se rychle blíží.

Jak probíhalo semifinále České Miss 2016

Do semifinále České Miss 2016 postoupilo ze čtyřiceti pěti dívek jen deset. Po celé České republice je vybírala odborná porota, která nakonec výběr zúžila na malou skupinku finalistek. Samotné semifinále pro dívky obnášelo předvést se v jednoduchých džínách a tričku, promenádu v plavkách a následovala volná disciplína a rozhovor s moderátorem. Rozhovor s Pavlem Cejnarem a volná disciplína mají zajistit, aby finalistky nebyly vybrány jen na základě vnější krásy. 

Vyhlášení České Miss 2016

Přímý přenos vyhlášení nejkrásnější dívky za rok 2016 se odehraje už 2. dubna na televizi Prima. O tom, kdo si bude moci nasadit korunku rozhodnou diváci a porota. Na finálový večer se dívky chystají už měsíce dopředu. Mají za sebou soustředění v Thajsku nebo ve slavném „Babišově“ Čapím hnízdu. Během večera bude vyhlášena Miss hned v několika kategoriích. Rozhoduje se, která z dívek získát titul Česká Miss World 2016 nebo Česká Miss Earth 2016, ale na výběr jsou i kategorie Česká Miss Tvář 2016, Česká Miss Bikiny 2016, Česká Miss Fashinon 2016 nebo dokonce Česká Miss Technologie 2016. 

Finalistky České Miss 2016

Deset pečlivě vybraných dívek se utká o titul nejkrásnější dívky České republiky pro rok 2016. Tady jsou:

1. KRISTÝNA KUBÍČKOVÁ 

Kristýna Kubíčková
Autor: archiv České Miss

2. LUCIE DUŠKOVÁ

Lucie Dušková
Autor: archiv České Miss

3. NATÁLIE KOTKOVÁ 

Natálie Kotková
Autor: archiv České Miss

4. ANDREA BEZDĚKOVÁ 

Andrea Bezděková
Autor: archiv České Miss

5. NIKOLA KOVÁŘÍKOVÁ 

Nikola Kováříková
Autor: archiv České Miss

6. ŠÁRKA ZDVOŘILÁ 

Šárka Zdvořilá
Autor: archiv České Miss

7. ADÉLA REZKOVÁ

Adéla Rezková
Autor: archiv České Miss

8. MICHAELA HÁVOVÁ 

Michaela Hávová
Autor: archiv České Miss

9. VENDULA NEUMANOVÁ

Vendula Neumanová
Autor: archiv České Miss

10. DOMINIKA KOŠŤÁLOVÁ
Dominika Košťálová
Autor: archiv České Miss

Nejkrásnější Miss Taťána Kuchařová 

Z vítězek předchozích ročníků se do povědomí zapsalo jen několik jmen. Z nejposlednějších ročníků se to ale velmi dobře povedlo České Miss 2013, kterou se stala Gabriela Kratochvílová. Výjimečná byla mimo jiné tím, že není obvyklé, že by vítězila dívka s krátkými vlasy. Vůbec nejznámějším jménem je ale Taťána Kuchařová. Ta se stala se vítězkou (tehdy ještě konkurenční) Miss České republiky 2006. Ohromila všechny svou krásou, vystupováním i charakterem, jak zmínil jeden z porotců. Zvítězila téměř ve všech kategoriích. Ve stejný rok navíc porazila dalších 103 finalistek, tentokrát z celého světa, a stala se první českou Miss World

ČESKÁ MISS 2015 

ČESKÁ MISS 2014 

ČESKÁ MISS 2013 

ČESKÁ MISS 2012