Berbr. Tohle jméno uviděl náš redaktor Libor Pospíšil na displeji svého mobilu mezi nepřijatými hovory. Zavolal zpátky. "Ty debilku, jedu zase do Brazílie. Vezmu tě s sebou, můžeš mi tam lízat prdel," ozvalo se ze sluchátka. "S kým mluvím?" zeptal se překvapený kolega. Nechtěl věřit, že hovoří s Romanem Berbrem, jenž byl před loňskou valnou hromadou šéfem Košťálova volebního štábu. "Seš chudák, ty na to nemáš, budeš mi lízat prdel." Víc redaktor neslyšel, neboť hovor ukončil. Ze stejného čísla potom dostal smršť téměř dvaceti textových zpráv (o telefonátech nemluvě), obsahem velmi podobných, z nichž některé otiskujeme v plném znění i s časem odeslání.


8:57:36 - Prijedes me vylizat tu prdel? 9:01:40 - Prijed me ji vylizat, lizes i jinym. Pospisile prijed. Nebud mejdlo. 9:24:55 - Nebud slaboch. Ja te jen chci rikat, co delam. Ted jdu do hotelu na snidani. Co ty, cos měl dobryho? 9:52:16 - Co delas kluku? Snidane byla fajn, jdu na fotbal. Osetruj si jazyk!! 12:27:01 - Pospisile, mas tel s fotakem? Poslal bych te nejake fotky. Fakt, vazne, mam novyho Mercedesa. Dej vedet.
Pane Košťále, skoro se nechce věřit, že ten, kdo tohle "vymyslel", je člověk vám tolik blízký, i kdyby jen pracovně. Bohužel je to další důkaz, že český fotbal je jedna velká žumpa.
Sudím velí psychopat Agresivní psychopatickou osobností je podle psychiatra Jana Cimického Roman Berbr. Lékař tak soudí z sms zpráv, které Berbr posílal v reakci na článek v sobotním Blesku. "Ten člověk je zřejmě takzvanou A-osobností. To jsou lidé explozivní a agresivní. Často jejich chování končí infarktem nebo prasklým žaludečním vředem," říká Cimický. Podle primitivních Berbrových projevů míní, že jde o jednoduchého člověka, který se nějakým způsobem dopracoval do postavení, jež je nad jeho schopnosti. "Připomíná mi milionáře Bohuše z filmu Kurvahošigutntag. I člověk, jehož esemesky mi citujete, dává na odiv, že chodí do hotelu na snídani a má mercedes." Cimický se nedomnívá, že by se měl Berbr léčit. Jeho úsudek ale nepotěší rozhodčí, jimž tento muž šéfuje: "Lidé s touhle poruchou dokážou svým podřízeným udělat peklo na zemi," tvrdí renomovaný psychiatr.