Grace Rwarambová (42) byla jedním z nejbližších lidí Michaela Jacksona (†50) a jeho dětí. Když zemřel, byla zrovna v Londýně. Jacksonova rodina jí krátce po smrti Michaela volala: “Grace, kam Michael schovával peníze?”

Zrovna se připravovala na cestu zpět do Los Angeles, aby byla na blízku osiřelým dětem, když jí zavolal jeden z Michaelových příbuzných a svou otázkou jí doslova vyrazil dech. “Grace, poslyš, vzpomínáš si, že měl Michael ve zvyku schovávat si hotovost někde v domě. Jsem právě tady. Kde můžou ty peníze být?” ozvalo se z druhého konce telefonní linky.

Grace jen zalapala po dechu. “Řekla jsem jim, ať se podívají do pytlů na odpadky a pod koberec. Ale, můžete tomu vůbec uvěřit?! Právě ztratili Michaela a o pár hodin později mi už jeden z nich volá, kde jsou peníze,” nevěřícně kroutí hlavou Grace.

“Taky mi řekli, že mě děti moc chtějí vidět. Nemohou stále uvěřit tomu, že je jejich táta mrtvý,” řekla v interview Grace, která do médií promluvila vůbec poprvé po 17letém soužití s Jacksonem. Pět let byla jeho sekretářkou, dalších dvanáct roků mu dělala chůvu.

Grace v rozhovoru odhalila mnoho šokujících skutečností, které o Jacksonovi věděla jen ona. “Často se předávkovával. Míchal léky a bral všeho velké množství. Žaludek jsem mu pumpovala nesčetněkrát,” líčí Grace, co se odehrávalo za hradbami rezidencí, v nichž se Jackson doslova ukrýval před světem. “Několik týdnů žil dokonce v suterénu polorozpadlého domku pro zaměstnance. Byl úplně na dně,” dodává. “Jeho děti z něj byly vystrašené. Nejvíce nenáviděly všechny ty masky, které je Michael nutil nosit na obličeji,” řekla Grace Rwarambová.

Michaelovy děti svého otce velice postrádají. “Vždyť nejmladší Blanket neustále opakuje: ‘Proč táta? Bůh si měl vzít mě, ne jeho!’” tlumočí obrovský dětský žal Grace.

Grace to neměla s popovým králem vůbec lehké. “Několikrát mě vyhodil, ale pak, když zjistil, že se o děti nedokáže sám postarat, mě vždy prosil, abych se k němu vrátila zpět,” popisuje život ve zpěvákových službách žena, která se zřejmě velice brzy stane centrálním bodem bitvy o Jacksonovy děti. Na ty si totiž dělá nárok jak jejich babička, Michaelova matka, Kathrine Jackson (79), tak i jejich biologická matka Debbie Rowe (50).