Když se v roce 1994 světem rozletěla zpráva, že se Michael Jackson oženil, byl to pro všechny jeho fanoušky šok. Ten ještě zesilovala skutečnost, že jeho manželkou se stala dcera Elvise Presleyho Lisa Maria.

Jejich manželství však trvalo jen devatenáct měsíců a jeho skutečným cílem zřejmě bylo odvrátit pozornost od pedofilního skandálu, který kolem Jacksona právě zuřil. Z „formálního“ manželství s Presleyho dcerou tak více méně logicky nevzešel žádný potomek.

Fotogalerie
3 fotografie

Další šok ale zpěvák připravil světu v roce 1996, kdy oznámil, že čeká narození svého prvního dítěte. Matkou nejstaršího syna Prince je Debbie Rowe, zdravotní sestra, s níž se Jackson přátelil dlouhých patnáct let a kterou si i vzal. Jackson navíc několikrát zopakoval, že dítě bylo počato přirozenou cestou a nikoliv umělým oplodněním.

S Debbie pak zpěvák ještě zplodil dceru Paris (jméno bylo údajně vybráno podle města, kde byla dcera počata). Jenže už v roce 1999 se Jackson podruhé rozvádí a obě děti jsou svěřeny do jeho péče a odjíždějí s otcem na jeho ranč Neverland. Nejmladší dítě – syna Prince Michaela II – pak Jacksonovi porodila náhradní matka, kterou prý zpěvák nikdy ani neviděl a k početí došlo umělým oplodněním.

Jackson se kvůli svým dětem a strachu o jejich bezpečnost stal ještě větším podivínem. Pro své děti nastálo najal tři chůvy a dvanáct bodyguardů. Pro jejich bezpečnost je nutil nosit na obličeji masky kdykoliv, když vyšly mimo domov. V hotelích musely být při pobytu Jacksonovy rodiny instalovány do klimatizace speciální filtry.

Vlastní děti Michael ukazoval velmi nerad
Autor: Archív

Zatím není jasné, kdo se o zpěvákovy děti, které se téměř vždy na veřejnosti ukazovaly jen v pestrobarevných maskách, postará. Spekuluje se o herci Marku Lesterovi, který je kmotrem všech tří dětí - dvanáctiletého Prince, jedenáctileté Paris a šestiletého Prince Michaela II.

Vše o smrti Michaela Jacksona najdete zde!

Dramatický rozhovor Jacksonova zaměstnance se záchranářem si poslechněte zde!