"Poničil jsem svoje vlastní děti i manželku," tak komentoval následky své autonehody v neděli.

Roční dcera Julinka a syn Péťa (6) prý měli zlomené nohy a museli být ošetřeni v nemocnici. Manželka, Pavlína Baburková (36) měla údajně rozbitou hlavu. Jenže v pondělí Kratochvíl prohlásil: "Byla to všechno jen legrace..."

283435:gallery:true:true

Více o nehodě:

Kratochvílova nehoda vyděsila Klause: Nabízel pomoc!

Kratochvíl a Baburková: Zranili své děti!

Pavlína Baburková: Má poraněnou hlavu!

Fotogalerie
9 fotografií


Kratochvíl skončil v neděli před polednem se svým opancéřovaným džípem v příkopě. Prý se vyhýbal zajíci... V pondělí ale poté, co se o zdravotní stav jeho rodiny začal zajímat prezident Klaus, novináři i policie, přispěchal s jiným a značně překvapivým vysvětlením. "S Julinkou a Péťou jsme z legrace, jak to občas děláváme, skákali autem do rigolu. No a najednou voláte vy z Blesku, že vám někdo poslal fotografii mého hummera ve škarpě," vysvětloval včera Kratochvíl.

A pokračoval: "A tak jsem dostal příšerný vztek. Auta kolem nás jezdí sem tam. Nikdo se nezeptá, jestli jsme v pořádku, ale někdo to nafotí a pošle do Blesku." Tohle byl pro Kratochvíla důvod, aby si vymyslel zlomené nohy, rozbitou hlavu manželky, která v autě vůbec nebyla, a houkající sanitku. "Hloupá legrace, uznávám to. Nedomyslel jsem, co dělám," dodal Kratochvíl.

V pondělí ráno ale byla jeho báchorka na titulních stránkách novin. Nikoho by ani ve snu nenapadlo, že Kratochvíl tisku lhal. Že značně přestřelil, pochopil ve chvíli, když mu zavolal Petr Hájek z prezidentské kanceláře s tím, že o jeho zdraví se zajímá prezident. Volali i Kratochvílovi příbuzní, včetně jeho expartnerky Lucie Bílé, a vše završila kriminální policie, která chtěla celou záležitost vyšetřit.

"Mysleli si, že chci kamuflovat nehodu, anebo že jsem snad řídil opilý," kál se v pondělí Kratochvíl, kterému okamžitě došlo, že musí s pravdou ven. "To se mi opravdu nepovedlo. Omlouvám se všem, kteří měli o nás starost," komentoval Petr Kratochvíl svůj víkendový úlet s informacemi o zdraví svých dětí.

Jenže - došlo k nehodě opravdu tak, jak líčí Kratochvíl? A bylo nutné žertovat se zraněním dětí a manželky? To jsou otázky pro Kratochvílovo svědomí a také pro vás! Diskutujete o chování Petra Kratochvíla! Přijde Vám to normální!