Kratochvílova manželka a Miss Československo 1992 Pavlína Baburková (36) z nehody vyvázla »jen« s rozbitou hlavou a řidič Petr s vymknutým kotníkem.

"Je to moje vina. Měl jsem toho pitomýho zajíce přejet a děti nemusely mít zlámaný nohy a Pavlína rozraženou hlavu,“ svěřil Blesku Kratochvíl.

V neděli ráno expřítel Lucie Bílé vyrazil s rodinou z Jevan, kde žije, nakupovat. Při zpáteční cestě mu u Kostelce nad Černými lesy vběhl do cesty zajíc. "Chtěl jsem se mu vyhnout, dostal jsem smyk, auto vlítlo do rigolu a zůstalo tam viset,“ popisuje Petr havárii se svým opancéřovaným hummerem.

Fotogalerie
3 fotografie

"To auto jsem koupil kvůli bezpečnosti. Nedošlo mi ovšem, že je v něm málo místa a při velkém nárazu se v něm děti dostanou do svěráku,“ svěřoval Petr a bědoval. "Poničil jsem svoje vlastní děti a ženu. Mám na sebe opravdu vztek,“ netajil Kratochvíl, který ke zraněným okamžitě přivolal záchranku. "Nechal jsem nás odvézt do krčské nemocnice do Prahy, kde mám známé lékaře,“ prozradil. O to, jak dopadl jeho vůz, se kupodivu vůbec nezajímal.

"Nevím, co je s tím autem. Popravdě řečeno mi je to jedno. Mám na to auto vztek a asi se ho zbavím,“ rozčiloval se Petr. Útěchou je bývalému divadelníkovi jediná věc: Další svoje tři děti – Pavlíka (9), Ilonku (3) a Honzíka (14) – nechal doma s rodiči Pavlíny. "Zaplať Pán Bůh! To by mohly být další zlámané nohy,“ konstatoval trpce.