Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Podle svědků stála před obchodním centrem v Hostivaři na ulici Švehlova v levém pruhu za sebou auta a trpělivě čekala, až jim padne zelená. Skupinka chodců se vydala přes přechod v domnění, že jim žádné nebezpečí nehrozí. V tom okamžiku se však v pravém pruhu přiřítila fabie, kterou řídil 67letý muž, a do čtyř chodců vrazila. Náraz byl fatální - dva z nich svým zraněním na místě podlehli.

Zdravotnická záchranná služba (ZZS) odvezla do nemocnice dvě starší paní. „72letou ženu při vědomí záchranáři transportují s mnohačetnými poraněními na urgentní příjem do vinohradské nemocnice. 63letá žena utrpěla poranění ruky a je transportována na ortopedii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ upřesnila v úterý mluvčí ZZS Jana Poštová.

Ženu už z ortopedie propustili. „Jedna z účastnic dopravní nehody v Hostivaři byla ambulantně přijata na ortopedicko traumatologickou kliniku a byla následně propuštěna na domácí léčení,” uvedla bez bližších podrobností mluvčí FNKV Jana Roubalová. „Druhá paní je u nás dosud hospitalizována.” 

Do nemocnice zamířil také 67letý řidič, který se po nehodě zhroutil. „Řidič osobního automobilu byl převezen do FNKV s akutní stresovou reakcí,“ sdělila Poštová. Podle informací televize Nova mohl řidič utrpět hypoglykemický šok, což je nebezpečně snížená hladina cukru, kterou trpí především diabetici.

Neznámý hrdina

Tragické události byl přítomen i neznámý 28letý muž, který neváhal a okamžitě po střetu auta s osobami začal zraněným pomáhat. „Ten byl následně převezen do Krizového centra RIAPS s akutní stresovou reakcí,“ sdělila mluvčí záchranářů a muži poděkovala. Krizové centrum RIAPS na dotaz redaktora Blesk.cz odmítlo k této záležitosti sdělit bližší informace.

Nehoda s tragickým koncem

Muž a žena svým zraněním naneštěstí podlehli na místě. Policie okamžitě začala celou událost prošetřovat.

Podle svědků stála auta v levém pruhu v řadě, protože na semaforu svítila červená. Přes přechod přecházeli chodci, když v pravém pruhu přijelo auto a srazilo je. Dle vyjádření policie v incidentu nesehrál roli ani alkohol, ani jiné psychotropní látky. Okolnosti nehody se tak budou i nadále šetřit. „Vyšetřování bude trvat týdny, možná spíše měsíce,“ sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.
Fotogalerie
5 fotografií