V pátek 24. listopadu odstartovaly vánoční trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Až do Štědrého dne tady můžete nakoupit vánoční dekoraci, dárky nebo se zahřát u grogu. Pochutnáte si tu také na teplém, sladkém i slaném. 

Prozkoumali jsme trhy, abychom zjistitli, na co tady narazíte. Na hlavní uličce směrem ke kostelu objevíte zejména vánoční dárky. Koupit tady můžete například vlněné výrobky, aroma olejíčky i pořádnou nadílku koření.

„Rád vám se vším poradím,“ rozpovídal se prodejce před zákaznicí o účincích jednotlivých bylinek a koření a o tom, k čemu všemu slouží. A stejně tak, jako byl milý prodejce u stánku s kořením, byli vstřícní i stánkaři kolem.

„Chodíme sem pravidelně. Byli jsme už na rozsvěcení stromku, ale dnes si to tu v klidu můžeme projít. Navíc jsou tady zase otevřené i jiné stánky,“ prozradila Pavlína, proč se vydala s kamarádkou na stejné místo hned dva dny po sobě. Domů si tak odnášela první vánoční dekoraci.

Video
Video se připravuje ...

Malá ochutnávka z trhů Eva Fornálová

Za kolik co koupíte

A za kolik na Jiřáku koupíte vánoční dekoraci? Věnce tady objevíte okolo 300 korun, jmelí za 25 až 30 korun. Dokonce si na náměstí můžete už teď koupit vánoční stromek od 259 korun. Podrobnější ceník objevíte v galerii.

Pokud už vám z toho vybírání dekorací a dárků půjde hlava kolem, můžete se zahřát u teplého alkoholického nápoje. 100 ml medoviny koupíte za 40 korun, svařené víno podávají za 40 korun.

A pokud vám vyhládne, za 75 korun si můžete dát klobásu z grilu, bramborovou placku za 60 nebo indickou plněnou taštičku - takzvanou samosu - od indického kuchaře za 30 korun. Ani na těchto trzích nechybí trdelník, který koupíte za 50 korun. 

Fotogalerie
46 fotografií