K nedobrovolné souloži došlo v komunitě bezdomovců. „Mohu potvrdit, že kriminalisté tento případ prověřují. Je ale ve stavu šetření, nemůžeme proto podat více informací,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Podle informací Blesku došlo ke znásilnění v ruinách Vránova mlýna. Ten sice leží nedaleko centra města, ale místní se mu kvůli kumulaci bezdomovců vyhýbají velkým obloukem.

Podle jednoho z nich, který nechtěl být jmenován, došlo ke znásilnění před několika týdny. Podezřelý měl být přitom silně opilý.  „To on je ale pořád. Je proto lepší se mu vyhýbat,“ uvedl bezdomovec.

Vránův mlýn má velmi špatnou pověst. Kvůli výtržnictví mezi bezdomovci a narkomany tam jezdíme velmi často. Problémy jsou hlavně po setmění,“ potvrdil mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Zdroj blízký policii Blesku sdělil, že policisté chtěli násilníka nechat umístit do vazby. To ale soudce nepovolil. Vystavil pouze soudní příkaz, ve kterém nařizuje podezřelému vyhýbat se své oběti.



Vránův mlýn byl postaven v 16. století. Dnes je z něj už jen ruina, ve které se scházejí bezdomovci. Majitel objektu povolil strážníkům vstoupit do jeho areálu pouze, když jde o ohrožení života či zdraví. Radnice plánuje mlýn koupit a zbourat.

Problémy s bezdomovci mají i v Praze, kteří chodí vykonávat svou potřebu do parku na Klárově.