Každý táta je originál

Jak udělat otcům radost je individuální, podle toho, jaký je váš otec typ. Toho rodinného jistě potěší odpoledne strávené s dětmi, oslava v rodinném kruhu nebo společný výlet do přírody. Zatímco vlk samotář spíše ocení odpočinek na rybách či na kole, kde načerpá novou energii, třeba se svým vlastním tátou nebo nejlepším kamarádem. Nehledě na to, že někomu udělá radost věcný dárek, jinému vstupenka na koncert či jiný zážitek.

Tipy pro správného tátu

Rodinný výlet nadchne všechny rodinné a aktivní typy tatínků. Pokud miluje ten váš překvapení, můžete vymyslet zajímavou destinaci nebo domluvit účast otcova kamaráda z dětství. Šlápnout vedle nemůžete např. exkurzí do pivovaru či výletem do zoo. Sportovci ocení náročnější túru nebo výlet na kole.

Večeře potěší všechny gurmány. Pokud se vám nechce vařit, darujte vašemu otci poukázku na jeho oblíbené jídlo. Naopak, jestli dáváte přednost domácí hostině, můžete tatínkovi uspořádat třeba grilovačku, na kterou nikdy nezapomene. Určitě ho mile překvapíte, když pozvete i jeho přátele.

Lahev dobrého pití patří mezi nejpopulárnější dárky.

Kulturní dáreček je ideální způsob, jak nešlápnout vedle. Darujte svému otci třeba CD jeho oblíbené skupiny, lístky do kina, do divadla nebo na koncert kapely, kterou rád poslouchá.

Buřt-kytka je pravděpodobně jediná květina, kterou můžete otce obdarovat. Pokud váš tatínek není moc na maso, můžete mu nechat uvázat kytici třeba z čokolád a dalších sladkostí nebo doutníků. Úspěch sklízí i nakládaný hermelín, zejména pokud je s láskou připravený.

Asi se všichni shodneme, že dojemné přání, pusa, obejmutí a potřesení rukou je samozřejmostí, ale ruku na srdce, komu by neudělalo radost alespoň jedno malé překvapení? Výhoda dárku věnovaného s láskou je, že nemusí stát balík peněz, ale měl by být především symbolický. S lahví tuzemáku si nemusíte na nic hrát, ale můžete zůstat sami sebou a přitom udělat tatínkovi upřímnou radost.

Ze soukromé oslavy celosvětovým svátkem.

Den otců vznikl před více než 100 lety na území USA. Tradici založila Američanka Sonora Smart Doddová, která tímto činem poctila úsilí svého ovdovělého otce Williama Smarta, který vychoval ji a další čtyři sourozence. Historicky první oslava Dne otců proběhla u příležitosti jeho narozenin – 19. června 1910 v americkém městečku Spokane ve státě Washington. Popularita svátku rychle rostla a původně soukromá událost se brzy stala celosvětovou. Oficiálně se Dnem otců stala třetí červnová neděle v roce 1966, a to díky prezidentovi Lyndonu Johnsonovi.

Zdroj: Božkov Originál