V zimě se tradičně piva vypije méně, naopak letní měsíce jsou nejideálnější dobou, která konzumaci piva nahrává. Ale i v létě hraje počasí důležitou roli. Kdy tedy pivo chutná nejlépe a kdy se ho vypije nejvíce? „Konzumaci piva nesvědčí ani tropické teploty, ani příliš velká zima. Dle našich zkušeností nejideálnější počasí, kdy orosený půllitr správně vychlazeného piva chutná nejlépe, představují teploty lehce přes dvacet stupňů,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Právě při takových teplotách se nejvíce plní pivní zahrádky či lidé pořádají domácí grilovačky, při kterých osvěžení v podobě piva chybí jen málokdy. 

Autor: Pivovar ZUBR a.s.

Zatímco v zimě více chutnají silnější a speciální piva, v létě naopak lidé na zahnání žízně upřednostňují piva lehčí. „Tento trend potvrzuje i naše čtyřikrát chmelená jedenáctka Zubr Grand, která nabízí ideální kompromis mezi obsahem alkoholu a správným řízem a silou chuti. V létě stoupá i spotřeba nízkoalkoholických a nealkoholických pivních mixů, které si lidé oblíbili zejména při rekreačních, volnočasových a sportovních aktivitách,“ komentuje Tomáš Pluháček letní pivní trendy.

Pivní trh se v posledních letech zásadně mění. Konzumenti již nechtějí jen „sedět na desítce“, ale vyžadují větší pestrost nabídky. A právě jedenáctistupňová piva, která nabízejí chuťově bohatší zážitek než piva desetistupňová, se během několika posledních let vyšplhala na pomyslný vrchol obliby. Zároveň se konzumenti stále více zajímají o to, jak a z čeho se pivo vaří. 

Autor: Pivovar ZUBR a.s.

„Obecně v oboru potravinářství můžeme pozorovat zvyšující se tlak na kvalitu, což je správné. Pro nás byla kvalita vždy prioritou a Zubr Grand je toho důkazem,“ říká Tomáš Pluháček. Jeho slova potvrzují ocenění z nejprestižnějších českých degustačních soutěží. K loňskému prvnímu místu v degustační soutěži České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových ležáků, přidal Zubr Grand v letošním roce i vítězství v soutěži o Zlatý pohár Pivex 2017 v kategorii ležáků. „Ocenění si velice vážíme, ale ještě více nás těší fakt, že kvality našeho piva oceňují sami konzumenti,“ dodává ředitel přerovského pivovaru. 

Zubr Grand je světlý ležák s vyšší plností a barvou, který vyniká výraznou a lahodnou hořkostí. Každá várka je chmelena podle prvorepublikové receptury na čtyřikrát v přesně daných časech a množství, díky čemuž si pivo zachová příjemné aroma čerstvě načesaného chmele.