Festival probíhá v 82 TOP restauracích z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant ve 30 městech po České republice. Za snížené ceny máte možnost navštívit luxusní podniky, ve kterých byste mimo festival zaplatili mnohem více. Ochutnáte například vítěznou restauraci Chateau Mcely, Piano Nobile ze Středočeského kraje nebo vyhlášený pražský podnik Bellevue, brněnskou hvězdu Koishi fish & sushi, romantickou Terasu U Zlaté studně či nádhernou secesní Francouzskou restauraci Art Nouveau, kde se natáčel film Obsluhoval jsem anglického krále.

SEZNAM RESTAURACÍ A MENU ZDE!

Tatarský biftek s černým lanýžem- AngusFarm
Autor: AngusFarm

Pečený bůček na Kofole s pastinákovým pyré a zimní zeleninou.
Autor: School restaurant and lounge

Selečí kotletky s lanýžovou omáčkou, glazírovanou červenou řepou, kapustičkou a křupavým bramborem.
Autor: Villa Richter

Pečený dančí hřbet, konfitovaná telecí plec s bramborovo-kaštanovým pyré a houbovou kroketou.
Autor: Holiday Inn Brno, Prominent

Novozélandský halibut podávaný v humrovém vývaru s krevetkou, restovaným fenyklem a bazalkovým kaviárem.
Autor: U Emy Destinnové

Arašídový cheesecake, cream fresh zmrzlina, omáčka z arašídového másla.
Autor: Le Grill restaurace se zahradou @Kempinsky

Co ochutnáte?
Nejlepší šéfkuchaři připraví pokrmy v kategoriích: „To jste ještě nejedli“, „Ctíme tradiční recepty a zvyklosti“ a „Láska prochází žaludkem“. Těšit se můžete například na marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, račí ocásky, či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. Nebo máte raději tradiční pokrmy? Pečený bůček na Kofole s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu. Sladká tečka na konec? Levandulový tvarohový dort či teplá čokoládová polévka ovoněná lanýži, bonbón s marinovaným zeleným pepřem? Vybírat můžete ze základní, dvouchodové nebo tříchodové degustace – ke každé ochutnávce dostanete přírodní minerální nebo pramenitou vodu z portfolia společnosti KOFOLA. U dvouchodové navíc sklenku vína či piva, u tříchodové - 2 sklenky vína nebo piva.

Speciální jednodenní nebo dvoudenní gastronomické výpravy

Pokud váš partner neholduje kvalitní gastronomii a vy byste přeci jenom rádi aspoň jednou za život ochutnali pořádné delikatesy. Zkuste novinku „Singles Mňam Bus“ pro nezadané, ale klidně i zadané, kteří chtějí poznat nové přátele a strávit den s někým, koho baví dobré jídlo a piti. Nově bude vypraven „Tajný Mňam Bus“, o kterém budete vědět jen čas a místo srazu. Ti, co nemusí maso, mohou vyrazit na Vegetariánský Mňam Bus“. Nebude chybět Mňam Bus tzv. klasický – navštívíte 3 luxusní podniky po Praze.

Autor: MauMau

Zážitkové výpravy:

Dvoudenní expedice Mňam Vlakem z Prahy přes Ostravu do Rožnovských pivních lázní a farmářský výlet na poklidný venkov do Soběsuk na rodinnou Angusfarm, kde kromě 3-chodové degustace se zúčastníte jejich proslulé školy míchání tataráku. Mňam Bus s názvem Příběh jídla vyjede na Farmu Košík paní Dáši Havlové a poté se hosté přesunou na zámek Chateau Mcely (na obou místech vás čekají 3-chodové degustace a doprovodný program).

Mňam Balíčky

neboli festivalové degustace s luxusním ubytováním pro dva, zajímavým gastronomickým programem např. setkání se šéfkuchařem, prohlídka kuchyně, ochutnávka vín, lekce mixologie s vytvořením vlastního signaturního koktejlu a další aktivity jako je například wellness.

Autor: MauMau

Udělejte si výlet do metropole Prahy

Aria Hotel, Goldenwell hotel, Chateau St. Havel, Hotel Kempinski

Aria hotel
Autor:  Aria hotel

 

Goldenwell hotel- Praha
Autor: Goldenwell hotel

Chateau St. Havel- Praha
Autor: Chateau St. Havel

Kempinski- Praha
Autor: Kempinski

Nebo naopak mimo Prahu:

 

Chateau Mcely – Mcely, Grandhotel Pupp - Karlovy Vary, Miura – Čeladná, zámecký hotel Liblice – Liblice a Angusfarm – Soběsuky

Chateau Mcely, Piano Nobile- Mcely
Autor: Chateau Mcely

Grandhotel Pupp- Karlovy Vary
Autor: Grandhotel Pupp

Hotel Miura- Čeladná
Autor: Hotel Miura

Zámek Libice- Libice
Autor: Zámek Libice

AngusFarm- Soběsuky u Nepomuku
Autor: AngusFarm

JAK ZAKOUPIT?

K tomu, abyste se mohli zúčastnit GRAND RESTAURANT FESTIVALU, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program - Mňam Bus, Mňam Vlak a Mňam Balíček na příslušný den a čas.

Předprodej již nyní na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250,- Kč do 600,- Kč. Hosté si mohou vybrat, jestli ochutnají základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci (s nápoji). Připraveny jsou dárkové poukazy.