Existuje několik účinných tipů, jak předejít zbytečnému utrácení peněz.

8 úsporných tipů

1) Když jdete nakupovat, pokaždé si udělejte nákupní seznam.

2) Choďte do obchodů jen s plným žaludkem. Nebudete si kupovat jídlo, abyste ukojili momentální hlad. Přestože zní tato zásada kuriózně, existuje řada výzkumů, které toto potvrzují.

3) Vyplatí se také porovnávat nabídky více obchodů a analyzovat jejich slevy a akce. Ne vše, co je označováno za akci, je ale skutečně zlevněno.

4) Zkuste nakupovat přes internet. Nezapomeňte ale k ceně zboží připočítat i poštovné. Zboží tu bývá levnější než v kamenných obchodech.

Jak se vymanit z dluhů, vám poradí odborník. Chat najdete ZDE

5) Omezte telefonické hovory.

6) Pokud splácíte několik půjček, zjistěte si nabídky konsolidačních úvěrů.

7) Prověřte také, jaké platíte poplatky za vedení svého účtu, a případně změňte banku.

8) Nezapomeňte, že každá ušetřená koruna se počítá. Mnoho drobných úspor totiž umožní nahromadit značné finanční prostředky.

Den bez dluhů: Zeptejte se odborníků

Nejen s vedením domácího rozpočtu vám poradí odborníci v rámci Dne bez dluhů, který tradičně připadá na 15. listopadu.

Kdy: Od 12. do 15. listopadu

Kde: Na vlakových stanovištích v šesti českých městech, tedy v Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové, Ústí nad Labem a v Plzni.

Kdo vám poradí: K dispozici budou odborníci z Poradny při finanční tísni a společnosti KRUK.

S čím vám pomůžou: Nastíní možnosti, jak efektivně vyřešit nesnáze s obtížnou finanční situací. A poskytnou nejrůznější informace o řešení dluhových problémů či návod, jak nejlépe sestavit, vést a spravovat domácí rozpočet.     

Cílem Dne bez dluhů je upozornit veřejnost na komplikace, které mohou nastat, pokud se osobní dluhy vymknou kontrole, a nabídnout pomoc s jejich řešením. Akci pořádá společnost KRUK.