SMS půjčka, finská půjčka, online půjčka nebo rychlá půjčka, to jsou všechno výrazy pro malé a krátkodobé půjčky, které fungují ve zkráceném rozhodovacím řízení. Tyto půjčky nabízejí v České republice nebankovní společnosti ze zahraniční i z Čech. Jako výhradně českou společnost můžeme jmenovat FASTFIN.CZ. Zvykli jsme si používat internet, protože je to pohodlné, a proto i podání žádosti o půjčku přes internet je velmi snadné. Oproti klasické bankovní půjčce se dá rychlá půjčka vyřídit z tepla domova, během vypití šálku kávy. Zapůjčené peníze z této půjčky se převádějí online na bankovní účet klienta během několika minut od schválení.

Chci nový mobil nebo jídlo?

Rychlá půjčka je určená lidem, kteří se nečekaně na krátkou dobu dostali do zhoršené finanční situace a vědí, že je tento stav dočasný. Vědí, že se zaměstnavatel opozdil s vyplacením mzdy nebo je náhlé a nečekané výdaje připravili o finanční rezervu. Jelikož se jedná o malé půjčky v řádech tisícikorun poskytované na jeden až čtyři týdny, jsou tyto peníze určené hlavně k pokrytí nejnutnějších životních nákladů. Moderní doba nabádá ke konzumnímu způsobu života. Pokud nám peníze chybí, můžeme sami posoudit, zda je nutné mít nejnovější mobil nebo kabelku. Možným příkladem využití půjčky je doplatek nájmu, elektřiny, ale i nákup potravin. Rychlá půjčka je přesto bezúčelová a nemusí se dokládat způsob jejího využití.

Jak fungují rychlé půjčky?

FASTFIN pevně dodržuje svůj etický kodex. Každý nový žadatel o půjčku se musí nejprve zaregistrovat na webových stránkách a zaslat jednu korunu ze svého bankovního účtu na účet FASTFINu. Žadatel tím potvrdí, že vlastní bankovní účet, na který mu v případě schválení půjčky budou peníze odeslány. Registrační koruna je následně přeposlána na účet nadace Dobrý Anděl. Jakmile je žadatel o půjčku zaregistrován, může si zažádat o první půjčku a to bez poplatků. Systém FASTFINu následně znovu ověří totožnost klienta. Zjistí, zda žadatel není v insolvenčním řízení nebo má nevyřízenou exekuci. Nedílnou součástí každého ověřování je také existence nějakého trvalého finančního příjmu. Pokud žadatel úspěšně projde tímto kolečkem důvěry, obdrží během několika minut peníze na svůj účet. U opakovaných půjček lze k podání žádosti o půjčku využít i SMS, není tedy potřeba připojení k internetu. Ověření klienti mohou získat až 4999 Kč.

Splacení rychlé půjčky je jednorázové. Na bankovní účet, ze kterého byla půjčka poskytnuta, se v předem zvoleném termínu vrací samotná půjčka s poplatkem za poskytnutí půjčky. Pokud nemůžete vrátit celou půjčku naráz, může být výhodou možnost prodlužení splatnosti půjčky. Stačí včas podat žádost o prodloužení splatnosti půjčky a zaplatit pouze poplatek za její poskytnutí. Takto můžete samotnou půjčku vrátit, až Vám to finanční situace dovolí, nebo až se to bude více hodit, jelikož u FASTFIN.CZ není počet prodloužení půjčky nijak omezen.

Schválení půjčky každému? Zapomeňte!

Obchodní model FASTFINu je transparentní. Peníze jsou půjčovány pouze těm lidem, kteří je dokáží opravdu splatit. Nepůjčuje lidem, kterým by půjčka ještě více ublížila! To mohou být lidé bez zaměstnání. Lidé, kteří požádali o osobní bankrot. Lidé zatížení exekucemi, nebo splácením ostatních půjček natolik, že splácí jednou půjčkou jinou půjčku. Splácet jednou půjčkou jinou půjčku je cesta do pekel!

Odvrácená tvář půjček

Tento obchodní model bohužel není jediný, který můžete v České republice najít. Někteří poskytovatelé nebankovních půjček poskytnou jednoduše půjčku komukoliv a skutečný zisk pro tyto společnosti vzniká následným vymáháním řádně nesplacených úvěrů. Bohužel tito dlužníci mnohdy končí až v exekučním řízení, které je psychicky velmi náročné a společensky nepříjemné. Naštěstí pro spotřebitele jsou tito nekalí poskytovatelé nebankovních půjček většinou dobře známí a v internetových diskuzích o nich najdete mnoho příběhů od podvedených klientů.

Půjček se není třeba bát, pokud si půjčujete od prověřené společnosti, která dokáže pochopit Vaší situaci. Dodržovat etický kodex je pro nás samozřejmostí a vnáší do naší společnosti více důvěry.

Přečtěte si desatero zodpovědného půjčování.