„Lidé, kteří platí nebo platili své bance poplatky za vedení spotřebitelského úvěru, mají nyní šanci své peníze získat zpět, a to bez jakýchkoliv soudních sporů,“ říká Markéta Dvořáčková, mluvčí Equa bank.

Stačí, aby si svou půjčku převedli k Equa bank a do tří týdnů po načerpání úvěru jim na účtu přistane částka ve výši 1500 Kč. To je částka, kterou klienti průměrně zaplatí za poplatky spojené s půjčkou (průměrný poplatek 49Kč/měsíc, průměrná doba trvání převedeného úvěru 30 měsíců – celkem 1459Kč, po zaokrouhlení 1500 korun). Částka je pro všechny stejná. Nezáleží tedy, kolik jste už u své banky skutečně zaplatili.

Na bitevní pole poplatků vstupuje nový hráč

Už několik měsíců se na českém bankovním trhu vede právní bitva o placení poplatků za vedení spotřebitelských úvěrů. Probíhají soudní spory, ve kterých většinou ale vítězí banky. Tím, že se lidem rozhodla vracet při převedení úvaru poplatky za jiné banky, má Equa bank velkou šanci získat nové klienty. Kromě toho Equa bank i nadále garantuje klientům i to, že výrazně uspoří na úrocích.

Za uzavření ani za vedení úvěru Equa bank nevybírá žádné poplatky a zdarma je i předčasné splacení půjčky.