ONLINE CHAT
Mám prsa velikost 70H jejich plus je snad jen to, že chlapi se rádi podívají, jejich mínus- při jídle zákonitě něco ukápne na zrovna čisté oblečení, -ležení na břiše bolí, -způsobují vám bolest páteře, pokud nenosíte správnou vel. podprsenky, a tu těžce sháníte v obchodech , úspěch můžete mít tak ve dvou v Praze /v ceně nad 3000,- /.V neposlední řadě pomyslete na vyšší věk ,kdy kůže povolí a podkožní tuk se ztrácí, ještě chcete zvětšit prsa? Mám pravdu pane doktore? (Anez.)
Foto
Máte pravdu, že s velkými prsy bývají často spojené velké obtíže. Proto po jejich zmenšení všechny pacientky pociťují velkou úlevu.
Hezký den pane doktore,moje kamarádka má problém s prsem.Zvětšilo se jí a je tvrdé a nakonec ,,jí prasklo,,a vytéká krev s hnisem.děkuji moc(anděla)
Foto
Z Vaší otázky není jasné, zda je kamarádka po operaci, ale určitě bude potřeba provést detailnější vyšetření.
Dobrý den, pane doktore. Od jakého věku začíná žena stárnout, kdy je nejvhodnější doba na aplikaci botulotoxinu, kyseliny h. a dalších omlazujících zákroků? Je mi 29 let, a přijde mi, že obličej začíná být víc unavený, tak bych ráda předšla stádiu, kdy budu vypadat jako moje matka - strhaně ve tváři. Ale manžel mi říká, že jsem blázen, že mám být přirozená, prý vrásky u ženy jsou sexy. Děkuji za informaci, Novotná Alex(Alexandra)
Foto
Je to velmi individuální. Záleží na konkrétním stavu.
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, jak dlouho po ukončení kojení je nutné vyčkat s připadným zvětšením prsou pomocí implantátů. Děkuji(Kamila)
Foto
Optimální je počkat 1 rok od ukončení kojení.
Dobrý den, dceři je 15 let velikost prsou má F, kdy bude moci podstoupit zmenšení ?(Pavla)
Foto
Obvykle se čeká do 18.roku, ale ve výjimečných případech, kdy velikost prsů způsobuje závažné zdravotní i psychické obtíže, se může k tomuto zákroku přistoupit i dříve.
Dobry den, pane doktore, mam velike prsni dvorce, je mozne je zmensit v ramci plastiky prsou(tzn. soucasne s modelaci a vlozenim implantatu? Dekuji, J.(Jana Stara)
Foto
Ano, možné to je.
Dobrý den,mám převislá horní oční víčka a vadí mi to při vidění. Dá se to odstranit jako z lékařského hlediska,myslím na pojišťovnu?(Marika)
Foto
Tento zákrok zdravotní pojišťovna obvykle nehradí.
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda provádíte zmenšování prsů odsátím tuku? Četla jsem článek o provádění této metody v zahraničí, myslím, že to byla Anglie. Jsem na čekací listině od roku 2012 a letos v listopadu jdu na zmenšení prsů z velikosti 70J, zákrok mám plně hrazen a schválen zdr.pojišťovnou, bylo by to možné provést zákrok touto metodou? Je šetrnější? Děkuji za odpověď.(Štěpánka)
Foto
U mužů ano, u žen ne, protože výrazné zmenšení tukové tkáně prsů bez úpravy kožního pláště by nepůsobilo esteticky dobře.
Dobrý den,v Prosinci jsem byla na abdominoplastice břicha,je možné abych měla plno komplikací.Začalo to že jsem tři týdny po zákroku dostala vysoké teploty,bylo mi punkcí odsáto 1200ml tekutiny,tekutina tam byla patrná už dříve ale nešla odsát.CRP jsem měla 160 tím to nekončí,jizva mi přirostla ke spodině,vypadám jako přeřízlá,vytvořil se mi nad jizvou val,pan doktor tvrdí že to vyřeší tumenescentní liposukce,ale musíme počkat až vše změkne.Co si o tom všem myslíte?(Kateřina)
Foto
Těžko Vásš stav mohu posoudit bez bližších informací. Je pravda, že s úpravou po operaci je někdy vhodné počkat určitou dobu než se stav stabilizuje.
Dobrý den, vzhledem k poměrně velkému a po sportovním úrazu i lehce křivému nosu bych uvažoval o plastické operaci nosu. Mám však problémy se seboroickou dermatitidou. Na nějakém chatu jsem se dozvěděl, že v takovém případě není tato operace vhodná, vzhledem k riziku vnitřního zajizvení atd.. Prosím o Váš názor. Děkuji předem za odpověď. (Přema)
Foto
Záleží na stupni závažnosti seborhoické dermatitidy.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s polyuretanovými implantáty? Já četla, že u nás nejrozšířenější jsou texturované implantáty, u kterých ale hrozí kapsulace zhruba při 20% případu, tj. u každé páté pacientky? U polyuretánových implantů statistiky uvádí pouze1% ? (Marie)
Foto
Tyto statistiky jsou velmi nepřesné a pravděpodobně je máte od výrobců polyuretanových implantátů. Zatím zkušenosti s těmito implantáty nejsou dlouhodobé a ani moc jednoznačné.
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda hradí pojištovna zmenšení prsou když je to ze zdravotních důvodů zátěž páteře například (markéta)
Foto
Ano, v určitých případech může zmenšení prsů hradit zdravotní pojišťovna.
Dobry den, mam cca 170 cm a 58 kg, pred par rokmi som mala prsia velkosti D, teraz mam C, velmi mi popraskali, mam na nich strie a dost aj klesli. Uvazujem nad nejakou upravou, co by ste mi odporucali - iba tvarovanie, al. sil. implantaty? Este som nekojila a bojim sa, ze ak si dam prsia iba modelovat, pridem to tohto isteho stavu. Dakujem velmi pekne(Veronika)
Foto
Pro zvážení vhodnosti vůbec nějakého zákroku bych Vás musel vidět.
Dobrý den, ráda bych postoupila operaci břicha - je mi 33 let, po dvou dětech, kteří byli opravdu obříci - oba porody císařským řezem /mladšímu dítěti jsou 2 roky/. Moje břícho vypadá tak, kdybych byla stále těhotná /visí v dolní části/. Je možná operace břicha "na pojišťovnu"? Popř. které pracoviště v Praze můžete doporučit na operaci břicha?(Katka)
Foto
V určitých případech, především když se jedná o rozestup břišních svalů po vícečetných porodech, tento zákrok hradí pojišťovna. Mohu doporučit naší kliniku na Bulovce.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem silnější postavy, je mi 45let a mám prsa č.6. Popravdě řečeno je to velká zátěž na záda, je pravdou že mám problémy s pátěří.Kdybych si chtěla kvůli tomu nechat zmenšit prsa, uhradí mi náklady s tím spojené pojišťovna? Děkuji za odpověď Petra(Petra)
Foto
Za určitých podmínek to možné je. Je třeba donést doporučení ortopeda, neurologa a mammologa, že Vám velká prsa působí zdravotní obtíže. Následně se sepíše žádost reviznímu lékaři Vaší pojišťovny a čeká se, zda Vám to odsouhlasí.
Dobrý den, plánuju jít na plastickou operaci podbradku. Jak dlouho budu muset nosit stahující obvaz kolem krku? a Vystavi mi plastický chirurg nemocenskou?S obvazem nechci chodit do práce. Děkuji(Naděžda)
Foto
Elastický návlek se nosí obvykle 1-2 týdny. Vzhledem k tomu, že se jedná o estetický zákrok, tak Vám plastický chirurg neschopenku vystavit nemůže.
Dobrý den. Jsem rok po sleeve resekci žaludku. Chtěla bych se zeptat zda hradí pojišťovna modelaci prsou, abdomino-plastiku a odstranění přebytečné kůže na nohou a rukou. Děkuji (Marta)(Marta)
Foto
Modelaci prsů pojišťovna nehradí, jedná se o kosmetický zákrok. Abdominoplastiku v určitých případech hradit může. Úpravu přebytečné kůže na končetinách zdravotní pojišťovna většinou také nehradí.
dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, jestli jde udělat modelaci /zmenšení prsů/ bez implántátů, trpím bolestmi krční páteře, asi bude potřeba vyjádření odborného lékaře?Je mi 64 let.(Zdena)(Zdena)
Foto
Zmenšení prsů jde samozřejmě udělat i bez implantátů.
Dobrý den pane doktore, jaký je cenový rozsah liposukce břicha? A myslíte si že jít v 26 na lipo břicha je bláznovství. Mám břicho jak ve třetím měsící a cvičení mi nepomáhá. Děkuji Nová(Blanka Nová)
Foto
Musel bych Vás vidět, ale v indikovaných případech je liposukce velmi dobrá metoda na odstranění tuku z břišní stěny a vytvarování břicha. Cena se pohybuje dle rozsahu a typu liposukce od 18 000 do 30 000 Kč.
Dobrý den,kolik stojí u vás operace horních víček a přispívá na to pojištovna děkuji za odpověd´(Marcela)
Foto
Cena operace horních víček stojí kolem 11 000 Kč. Většinou tento zákrok pojišťovna nehradí.
Dobrý den, zajímal by mne Váš názor na ultrazvukovou liposukci prováděnou systémem Vaser lipo. Děkuji. (Štěpán)
Foto
Osobně tento přístroj používám a mám s ním ty nejlepší zkušenosti.
Dobrý den,při onkologické operaci prsu mi postižený prs nebyl celý odebrán, ale jenom část. Nyní mám zdravý prs větší a chtěla jsem se zeptat, zda bych mohla jít na zmenšení zdravého ,aby se velikost obou vyrovnala.Mám to konzultovat s onkologem a bylo by to hrazené pojišťovou? Děkuji(Johanka)
Foto
Ano, možné to je. Zkonzultujte to s onkologem a přijďte na konzultaci. V určitých případech zdr.pojišťovna tento zákrok hradí.
Dobrý den pane doktore, zdravím, v roce 2007 jste mne dělal modelaci prsou. Stále dobre. Díky (Romana Chrudim)
Foto
Děkuji :-)
Dory den, pred 10 lety jsem podstoupila rekonstrukci prsu a mam 2 implantaty (v obou) prsech. Vymena by se mela uskutecnit po kolika letech? Je mi 65 let, Kazdy rok chodim na kontroly. Ted jsem si precetla: vymena za 10-12 let! Dekuji. Magdalena.(Magdalena.)
Foto
Vždy záleží na konkrétním stavu a typu implantátu.
Dobry den, rada bych si nechala zmensit nos, resp zarovnat profil. Existuji mene invazivni metody jeho "nalomeni"? Lze tyto zakroky delat progresivne, aby si toho nevsimlo okoli nebo se jedna o jednorazovy zakrok? Jak bolestive a jak rizikove jsou operace nosu?(Diana)
Foto
Obvykle se provádí zmenšení nosu během jedné operace, rozsah vhodného zákroku je třeba upřesnit při konzultaci.
Dobrý den, chtél jsem se zeptat zda jste už někdy modeloval prsa chlapovi? Myslím tím modelaci prsou, tak aby vypadali jako po usilovném cvičení ve fitku. Máte s tim osobní zkušenost? Kolik taková sranda stojí? Děkuji(Kamil)
Foto
Provádím úpravu prsů i u mužů, ale obvykle se jedná spíše o zmenšení prsní žlázy a tukové tkáně v oblasti prsů (tzv. gynekomasthie) nebo úpravu prsů po vrozených vadách, kdy chybí např. prsní sval na jedné straně apod.
Helý den přeji, je mi 26 let, už od dětství mám na obličeji "pytle pod očima". Jsou výrazné, po otci, pokud si nedám silnou vrstvu korektou, nemůžu ani vyjít na ulici.Když mě přítel poprvé viděl bez make upu, dost se zděsil. Kruhy nejsou tmavé, spíš průsvitné, ale opravdu hluboké.Jaký zákrok byste mi doporučil,je nutné jít pod skalpel?Pokud ano, asi bych si měla vybraz dovolenou, že? Nerada bych chodila s otoky do práce. Moc Vám děkuji za radu(Juliana Zikova)
Foto
Pravděpodobně se bude jednat o odstranění tukových váčků v oblasti dolních víček, ale je potřeba, abyste přišla na konzultaci.
Jeste by me zajimalo, po kolika letech se obvykle meni implantaty, ktere u vas pouzivate ke zvetseni prsou ?(Jana )
Foto
V současné době používáme implantáty, na které výrobce dává celoživotní záruku a nevyžaduje jejich výměnu po určitých letech. V každém případě doporučujeme ženám s implantáty pravidelné kontroly prsů ultrazvukem (sono).
dobrý den, mám vrozenou vady na prstech,resp.prstu dolní končetiny. na čtvrtém prstu mi chybí jeden článek prstní kůstky, tj prst je kratší a jakoby nadsazený nad ostatními, jsem z toho neštastná celý život. nemůžu nikam v klidu naboso atd., nemluvě o obtížnosti v různých botách . konzultovala jsem již dvakrát před lety, prý nelze s tím nic dělat, nicméně doufám že plastická chirurgie jde stále dopředu, tak třeba nyní už by to šlo. děkuji za odpověď(diana)
Foto
K případnému posouzení vhodnosti nějaké úpravy bych Vás musel osobně vidět.
Dobry den. Dela se na vasi klinice zvetsovani prsou vlastnim tukem ? A jaky na to mate nazor ? Po jak dlouhe dobe je potreba to opakovat-doplnit ? Dekuji.(Jana )
Foto
Ano, tyto výkony provádím jak na klinice na Bulovce, tak v Esthé. V indikovaných případech je to vhodná metoda.
Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala, jsem rok po porodu - i přes návštěvu dietologa a půl roční cvičení s osobní trenérkou nejsem schopna shodit nabraná kila (před otěhotěním hormony na otěhotnění), pak rizikové těhotenství. U Vás na klinice jsem kdysi byla na operaci prsou (zmenšení v 18 letech). Ráda bych se zeptala, zda je možná liposukce (trápí mne zejména spodní břicho) u Vás na klinice na splátky. Děkuji.(Apounek)
Foto
Je otázka, zda bude ve Vašem případě liposukce vůbec vhodná, ale samozřejmě můžete přijít na konzultaci. Na klinice spolupracujeme i s bankami, které umožňují různé druhy splátek.
Dobry den pane doktore, mam velke prsa, 95 F, pri sve vysce 176 cm nejdrive vsude " vpochodujou" prsa a pak az ja. Je mi 47 let, jelikoz mi to uz dlouho pomerne vadi, chtela jsem se zeptat, jestli se da uvazovat o jejich zmenseni a co vsechno tomu musi predchazet. Dekuji za odpoved(Zdena)
Foto
O zmenšení se samozřejmě uvažovat dá. V každém případě výkonu předchází vždy konzultace. Takže můžete přijít.
Dobrý den, po odkojení dvou dětí mi z prsou bohužel nic nezbylo. Dříve jsem mívala 75B a nyní tak 70A, Je to takový stav, když to přeženu že mám bradavky skoro větší než prsa. Kdybych to věděla předem tak bych snad ani raději nekojila (to byla legrace) Kolik by u vás na klinice stála plastická operace? Předpokládám, že na pojišťovnu by to asi nešlo.... Díky (Petra)
Foto
Kompletní cena operace zvětšení prsů s implantáty se pohybuje mezi 60 a 70 000 Kč.
Pane doktore, prozraďte. Který celebrity jste měl pod kudlou... :-)(amálie)
Foto
Rád bych, ale.....to samozřejmě v žádném případě nemohu :-)
Pane doktore, používáte nebo jste používali ty nebezpečné implantáty PIP? Renata(Renata)
Foto
Pro operace z estetických důvodů, tj. augmentace prsů, jsem nikdy tyto implantáty nepoužíval. Používali jsme je v určitém období na klinice na Bulovce pro rekonstrukce prsů, vzhledem k tomu, že nám zdravotní pojišťovna nepovolila používat jiné implantáty než které měla nasmlouvány a to byly právě PIP.
Dobrý den, za jakých podmínek zaplatí zmenšení prsu zdr. pojišťovna? Děkuji(Zuzana)
Foto
Záleží na velikosti prsů a zdravotních obtížích. K sepsání žádosti pro revizního lékaře je třeba doporučení ortopeda, neurologa a mammologa.
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jaká je cena plastiky prsou, kde se použijí implantáty a jaká je cena plastiky kde se prsa vyplní vlastním tukem. A co by jste doporučoval. Děkuji(Filip)
Foto
Cena zvětšení prsů s implantáty se obvykle pohybuje kolem 60-70 000 Kč, u přenosu vlastního tuku záleží na rozsahu výkonu, obvyklá cena začíná na 50-60 000 Kč, ale může být i výrazně větší.
Dobrý den, v kolika letech doporučujete zvětšení prsou? Když opravdu mám malá prsa, dají se zvětšit třeba na dvojky? Pojišťovna zřejmě toto nehradí a kolik stojí zvětšení prsou? Děkuji(Kateřina)
Foto
Zvětšení prsů je možné provést i u mladých žen, záleží na vhodnosti výkonu. Velikost a typ implantátu se řeší vždy individuálně dle pacientky. Kompletní cena operace zvětšení prsů se obvykle pohybuje mezi 60 a 70 000 Kč.
Dobrý den, prosím o Váš názor, doporučujete onkologickým pacientkám, které mají po operaci jedno prso menší, doplnit menší prso vlastním tukem? Kolikrát je vhodné nebo nutné toto doplnění vlastním tukem podstoupit a na čem závisí, zda se tuk v prsu udrží? Hradí tyto rekonstrukce prsou zdravotní pojišťovny? Popř. kolik stojí tento zákrok v Nemocnici na Bulovce a jaké jsou čekací doby? Děkuji.(JanaM)
Foto
Úprava prsu přenosem vlastního tuku se provádí i u onkologických pacientek. V určitých případech je výkon hrazen zdravotní pojišťovnou. Počet operací a rozsah výkonu záleží na konkrétním případu. Čěkací doby na tyto operace na klinice na Bulovce jsou řádově měsíce.
Dobrý den, vážený pane doktore, prosím mám devět let po operaci prsu, vyjmutí nádoru, 38x ozařování a 5let jsem užívala Tamoxifen. Prso mám po operaci menší. Pravidelné kontroly jsou v pořádku. Mohu si nechat prsa upravit do stejné velikosti a zpevnit, popř. vlastním tukem? Je možnost, že by něco hradila VZPojišťovna? Můj věk je 59let. Velmi děkuji za odpověď. Bohumila(Bohumila )
Foto
Pravděpodobně to možné bude, ale musel bych Vás vidět. V těchto případech je obvykle výkon hrazen zdravotní pojišťovnou.
Dobrý den, pane doktore, je možné aplikovat vlastní tuk do prsou, pokud mám prsní implantáty? Děkuji, M.R.(Monika Rothová)
Foto
Ano, možné to je.
Dobrý den, jsem rok po operaci a chtěla bych se zeptat do jaké míry je rekonstrukce celého prsu nebezpečná. Fakt je ten, že je mi 67 let, nemám s tím žádné velké psychické problémy, ale někdy se mi zdá, že mám zase oba prsy a cítím se šťastná. Šla bych do toho.(Dvořáková)
Foto
Velikost zátěže rekonstrukce prsu záleží na typu operace. Výběr možné rekonstrukce a rozsahu zákroku se vždy řídí nejen místním nálezem, ale i celkovým zdravotním stavem.
Dobry den, idem na plasticku operaciu, mam navrhnute 385ml anatomicke implantaty stredny prof, alebo 400ml kulate stredny prof. Ktore odporucate vy? 164cm 58kg, pod prsamy 79cm, cez prsia 92cm Prsia mam odkojene, rez podprsnou ryhou Dakujem(Zojaaa)
Foto
Jedná se o poměrně velké implantáty, ale k určení vhodnosti velikosti a typu implantátu bych Vás potřeboval vidět.
Je možné postoupit focelifting v 68 letech, a kolik tato operace stojí?(Eva Slavíková)
Foto
Ano, možné to je. Záleží samozřejmě na celkovém zdravotním stavu. Cena operace se obvykle pohybuje dle rozsahu výkonu od 40 000 do 60 000 Kč.
Vymlouváte klientkám velikost implantátů? Někdy je to naprosto šílené, s přirozeností to nemá nic společného.(Richard)
Foto
Ano, často. Vždy se snažím, aby výsledek po zvětšení prsů působil přirozeně.
Jsem již po 2 dětech a má prsa ztratila pěkný plný tvar. Chtěla bych to napravit plastikou a líbí se mi možnost anatomických implantátů. Podle čeho je vybrat? Slyšela jsem, že některé značky je nemají zrovna kvalitní a po nějaké době dokonce ztratí tvar.(M. Vasickova,36 let)
Foto
Jak jsem již psal, na trhu jsou dnes i velmi kvalitní prsní implantáty s certifikací nejen evropskou, ale i americkou FDA. Na klinice Esthé používáme implantáty firmy Mentor, na Bulovce firmy Inspira-Natrelle.
Dobrý de pane doktore, uvažuji o liposukci břicha. Je právě teď vhodný termín? A budu muset nosit nějaké stahovačky?(Jiřka)
Foto
Ano, po liposukci se vždy nosí elastické návleky. Výkon se provádí celoročně, ale vzhledem k elastickým návlekům je příjemnější ho podstoupit v chladných měsících.
Fungují i neivnazivní liposunkce, nebo jsou to jen vějičky na peníze? (Karla)
Foto
Podle mého názoru by se dalo o efektu neinvazivních liposukcí s úspěchem pochybovat. Rozhodně tyto výkony nedoporučuji.
Uvažuju o operaci břicha po císařském řezu, chtěla bych odstranit kožní nadbytek, který po těhotenství zůstal. Jak náročná operace to je a na jak dlouho mě vyřadí z provozu? (Lída M.)
Foto
V případě, že se jedná pouze o nadbytek kůže nad jizvou po císařském řezu, tak tato operace není tak náročná a obvykle stačí cca týden klidový režim.
Prosím Vás, které období je nejvhodnější pro operaci horních víček a podle čeho si vybrat toho správného lékaře - odborníka. Děkuji(Božena)
Foto
Operace víček se provádí v průběhu celého roku, nejvhodnější je samozřejmě podzim,zima,jaro. Výběr správného lékaře a pracoviště není jednoduchý - měl by to být plastický chirurg, nejlépe se zkušenostmi a certifikátem v estetické chirurgii, optimální jsou osobní reference pacientů. Důležité je i vybavení pracoviště atd.
dobrý den, ráda bych slyšela názor na mezonitě, měla bych o zákrok zájem, ale na diskuzích píše mnoho nespokojených zákaznic,, že mají různé hrbolky, boule, prosvítající nitě, dá se poznat na pohled, jestli mám na mezonitě např moc tenkou kůži a že se zákrok nepovede?Jak dojde k bouličkám, bublinkám atd děkuji za odpověd(Simona)
Foto
Osobně nejsem moc příznivcem mezonití.
Som po operácii ladviny - Grawitzov tumor. V prednej časti žaludka mám vypuklú hrču - po zistení magnetickou rezonanciou sa jedná o herniu. Chcem sa spýťať na zákrok, či je nebezpečný a ako dlho trvá.(Eva Gallová, )
Foto
Záleží na konkrétním místním nálezu i Vašem celkovém zdravotním stavu. Obvykle tato operace trvá 1-2 hodiny.
Dobrý den, kolik by stála konzultace ohledně dle mého názoru nepovedené plastické operace hýždí?(lucie)
Foto
Musel bych Vás vidět, cena zákroku záleží na typu operace a jejím rozsahu, samotná konzultace stojí 400 Kč.
Dobrý den, mám malé implantáty /180/ od r. 2007. Za jak dlouho je nutná jejich výměna. Nemám žádné potíže a každý rok chodím na sono. Děkuji za odpověď.(Kristina Suchá)
Foto
Záleží na druhu implantátu. Dříve většina výrobců doporučovala výměnu implantátů za 10-12 let. Je dobře, že chodíte na pravidelné ultrazvukové kontroly.
Mám rakovinu prsa a nechci být bez prsou a nechtějí mi dát imlantát prý na to nemám postvu,ale čeká mě 4 operace prsu a vždy mi vezmou kousek a ted mi chtějí vzít víc,nechci chodit neuatále na operace jsem starší,ale přesto nechci být bez prsou mám chlopen a cukrovku na dietě a tak si nevím rady s lékařem není domluva ,děkuji JN(Jana N)
Foto
Musel bych vědět více podrobností o Vašem zdravotním stavu. V případě zájmu můžete navštívit naší kliniku na Bulovce.
Moja priatelka si chce dat zvacsit prsia . Je to v jej veku bezne, a ake su rizika ked ma uz 57 rokov? Nemala by si to radsej rozmysliet?(Dorota)
Foto
Zvětšení prsů i v tomto věku dnes není nic neobvyklého.Samozřejmě vždy záleží na celkovém zdravotním stavu pacientky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy je optimální doba pro rekonstukci prsu po onkol.léčbě a jaké jsou možnosti rekonstrukce. Děkuji(Hana Z.)
Foto
Záleží na konkrétním nálezu a typu nádoru. Obvykle se rekonstrukce provádí nejdříve rok po odstranění prsu. V určitých případech je možné provést rekonstrukci i dříve, vždy je však nutný souhlas ošetřujícího onkologa.
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký zákrok doporučujete pro ženu po padesátce, která má kulatý obličej a dvojitou bradu, přesto nechce podstoupit řezání.Také finanční stránka je samozřejmě důležitá. Ne každá žena si může dovolit zaplatit za zákrok desítky tisíc.Jaká je "trvanlivost" takového zákroku? Děkuji za odpověď (Alice)
Foto
Záleží na konkrétním stavu kůže, event. jejího nadbytku. V některých případech je možná např. liposukce, někdy je třeba nadbytečnou kůži odstranit chirurgicky.
dobry den,chci se zeptat na tvarove implantaty, konkretne licni implantaty. Jak probiha operace,jak dlouho vydrzi,pripadni cena ... dekuji.(elena)
Foto
Tato problematika je velmi široká a záleží na konkrétním případu. Na otázku nelze obecně odpovědět.
Dobrý den, po 2 těhotenstvích mi hodně spadly prsa, ale implantáty nechci. Uvažovala jsem buď jen o modelaci nebo o výplni vlastním tukem. Jak moc je tato operace (s tím tukem) náročná a kolik stojí? (Hanka)
Foto
U spadlých prsů obvykle úprava vlastním tukem není vhodná a je třeba provést spíše jejich modelaci nebo doplnění jejich objemu silik.implantáty.
Vážený pane doktore, je mi 50 a začínají mi přepadávat víčka. Jak se operace víček provádí? V celkové narkóze? A kdy mohu do práce? A kolik to asi tak stojí? Děkuji za Vaši odpověď. (Ivana K. )
Foto
Operace horních víček se obvykle provádí v místním znecitlivění, cena na pracovištích plastické chirurgie se pohybuje kolem 10-11 tisíc. Klidový režim doporučujeme cca 7-10 dní.
Dobrý den, zajímalo by mě, zda lze odstranit najednou třeba 30 mateřských znamének? Jakým způsobem? Pokud ano, kolik takový výkon stojí? Jak se následně pracuje s jizvama? Děkuji za Vaši odpověď. Anna.(Anna.)
Foto
Záleží na velikosti znamének, ale obvykle se jich během jedné návštěvy neodstraňuje tolik.
dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda je možné aby při rekonstrukci prsu která mě čeká v únoru 2015 mi byla odstraněna mléčná žláza i z druhého prsu a nahrazena implantátem stejné velikosti jako bude použit u rekonstruovaného prsuˇ. Je v tom nějaký problém? Podle předběžných informací mi bude vložen implantát na rekonstruovanou stranu a až se to zhojí tak mi bude druhé prso zmenšeno,což určitě bude obnášet čekací dobu na zákrok a s tím spojené další věci,jako nová epitéza na vyrovnání velikosti a další zákrok a narkoza. Měla jsem velká prsa a byla jsem čekatelka na zmenšení prsou ze zdravotních důvodů ale než jsem se na zákrok dostala tak mi byl nalezen nádor a o jeden prs jsem přišla.Hradila by mi zákrok zdravotní pojišťovna? Jsem u VZP: Děkuji za odpověď. (Ivana)
Foto
Ano, možné to je. Před preventivním odstraněním ml. žlázy z druhého prsu je třeba souhlas ošetřujícího onkologa. Výkon je hrazen zdravotní pojišťovnou.
Dobrý den, zajímalo by mě, kolik stojí předělat prsa z vlastního tuku. Děkuji za odpověď. Vendy(Vendy)
Foto
Předělat prsa vlastním tukem obvykle nejde. Přenos tuku se používá k menší úpravě a spíše doplnění prsů. Cena záleží dle rozsahu výkonu.
Nechala jsem si v jedné soukromé ordinaci u chirurga (ani to nebyl plastický chirurg, jak sem se pak dověděla) operovat nos, protože jsem ho měla fakt velký. Jenže výsledek je hrozný a doktor tvrdí, že už se s tim nedá nic dělat. myslíte, že můžu jít někam jinam na opravu? K němu už nechci. (Karina)
Foto
Bohužel, to je častý problém, kdy výkony plastické a estetické chirurgie provádí lékaři i z jiných oborů. Ohledně zvážení možné úpravy nosu se můžete dostavit na konzultaci.
dobry den : kolik by stala operace zpevneni prsou ? a jestli se da delat operace jestli ze uz je v prsou nalez, dekuji(lajla)
Foto
Záleží na přesném nálezu v prsu. Před každou operací prsů je nutné jejich detailní vyšetření. Cena zákroku se pak pohybuje dle konkrétního typu operace (modelace, zmenšení, zvětšení).
Zdravím pane doktore, mám hodně silné boky, resp. bochany mezi hýžděmi a stehny. Ta mám naopak docela štíhlá. Prý by mi pomohla liposukce. Tak sem si o tom četla na internetu a je jich mnoho druhů. Co byste mi doporučoval? (Klára Homoláčková)
Foto
Ano, liposukce by Vám pomohla. Druhů liposukce je mnoho. Na naší klinice používáme nejčastěji ultrazvukovou invazivní liposukci VASER, která patří v současné době mezi světovou špičku v oblasti liposukce.
dobry den prosim vas chtela jsem se zeptat jestli se da udelat plasika prsou jestli ze se najde nalez ,, bulka v prsou ale je to nezhoubne dekuji (Lajla)
Foto
Ano, obvykle to možné je. Před výkonem je ale nutné podrobné vyšetření.
Vážený pane doktore, je mi 51 let, jsme docela štíhlý ale mám nehezký podbradek. Podobný ho měl otec i děda. Je možné ho nějak odstranit? (Vladimír)
Foto
Ano, způsobů úpravy podbradku je více. K určení konkrétní vhodné metody je nutná osobní konzultace.
Dobrý den pane doktore, před týdnem mi kvůli rakovině vzali celý prs. Můžete mi poradit, kdy je ideální doba nechat si ho zrekonstruovat? A stojí to něco? Děkuji,(Kiki )
Foto
Rekonstrukce prsu je výkon hrazený zdravotní pojišťovnou. Jeho načasování je individuální a záleží na konkrétní pacientce a domluvě s ošetřujícím onkologem.
Pane doktore, tuhle se dámy na cvičení bavily o vaginoplastice. Co to vůbec je? (Jana P.)
Foto
Jedná o úpravu pochvy, obvykle poševního vchodu. Tento zákrok provádí spíše gynekologická pracoviště.
Přítel mě zrazuje od plastické operace kvůli aféře se špatnými implantáty PIP. Mám dnes záruku, že mne implantát neohrozí? Podle čeho poznám, že je implantát opravdu kvalitní ? Mohl byste mi nějaké doporučit? (Jana N.)
Foto
V současné době jsou na trhu velmi kvalitní implantáty, některé mají nejen evropskou, ale i velmi přísnou americkou certifikaci. Na naší klinice používáme implantáty firmy Mentor.
Dobrý den, po 2 porodu mám diastázu na 3 prsty v oblasti pod pupkem i nad. Nyní jsem 4 měsíce po porodu a stav se nelepší. Mám dotaz jestli lze cvičením diastázu upravit. Děkuji za odpověd(janiska)
Foto
Diastasa přímých svalů břišních se většinou cvičením neupraví a při větším rozsahu je vhodné provést jejich chirurgickou úpravu, tzn. sešití svalů.
Hezký den, pane doktore. Můj dotaz se týká úpravy očních víček. Je možné upravit oční víčka nikoli z estetického, ale z medicínského hlediska, tedy tak, aby tento zákrok uhradila zdravotní pojišťovna? Od dětství mám přepadlá víčka (měla je i babička, děda, maminka) a s přibývajícím věkem (je mi 44 let) mi začínají dělat čím dál větší obtíže. Zmenšuje se mi zorný úhel, proto neustále povytahuju obočí např. při řízení auta, pobolívají mě oči, apod. Děkeji předem za Vaši odpověď a přeji pěkný den. Hana Kulhavá(Hana Kulhavá)
Foto
V určitých výjimečných případech to možné je, ale obvykle je tento výkon řazen mezi kosmetické zákroky a pak na něj zdravotní pojišťovna nepřispívá.
Dobrý den pane doktore, v roce 2006 jsem absolvovala augmentaci s prsními implantáty firmy Polytech Silimed (205ml, 240ml). Každý rok chodím pravidelně na UZV kontroly, kde je vše ok. Moje otázka je: jak poznám, kdy je potřeba implantáty vyměnit za nové? Vydrží mi na celý život, když bude vše ok? Jak se pozná, že je třeba výměna? Že třeba začne silikon pronikat do prsní tkáně apod? Moc děkuji za odpověď(Lenka )
Foto
Většinou to sama nepoznáte. Ale zkušený rentgenolog to pozná na ultrazvukovém vyšetření či MRI. U starších implantátů se dříve doporučovala jejich výměna po 10 - 12 letech. V každém případě je vhodná pravidlená kontrola ultrazvukem.
Dobrý den. Zeptám se Vás jako muže, ne jako lékaře. Souhlasil by jste s plastikou prsů u své přítelkyně - manželky, pokud by si operaci jen přála a nebyla tam zdravotní či "závažná" estetická indikace? Děkuji za odpověď. (Johanka)
Foto
Kdybych věděl, že jí daný stav velmi trápí a byla by tam vhodná indikace výkonu, pak bych s operací souhlasil. Nikdy bych ji do operace nenutil.
Dr Vlada Sorge: Když dceři odstávají uši.Kolik by stálo reposice boltce/blíž k hlavě/ 2/ Dělají do platici, nebo OROL(Vlada Sorge)
Foto
Výkon se provádí na obou pracovištích - ORL i plastické chirurgii. Do 10ti let věku dítěte je výkon hrazen zdravotní pojišťovnou.
je věková hranjce té rekonstrukce?(alena baloghová)
Foto
Konkrétní věková hranice pro rekonstrukci není. Rozhodující je celkový zdravotní stav pacientky.
Dobrý večer,podstoupila jsem úplné odsranění prsu s okamžitou náhradou expandérem a následnou výměnou za silikonový implantát -dokončeno loni v listopadu. Zpočátku jsem byla celkem spokojena ,ale postupem času jsem začala vnímat nesouměrnost mezi svým a umělým prsem.prosila bych o informaci,zdali není nějaká možnost úpravy zdravé strany za přispění zdrav.poj. Předpokládám,že se rozdílnost pravé a levé strany bude s věkem zhoršovat,je mi 43 let. Vím,že mám být ráda,za to že žiji,ale přece je mi to nedá...Zdravím a přeji mnoho spokojených pacientek(Radka)
Foto
Ano, úprava asymetrie prsů po rekonstrukci jednoho prsu je možná i s úhradou zdr.pojišťovny.