Pojede se zde další díl mistrovství světa. Jeho nedílnou součástí jsou krásné dívky, které závodníky doprovázejí. Diváci to vše na Masarykově okruhu v Brně uvidí a oproti dřívějším letům výrazně ušetří. Organizátoři totiž snížili vstupné až o 600 korun, VIP vstupenky jsou levnější dokonce o čtyři tisíce.

Dosavadní prodeje nicméně signalizují, že i letošní ročník brněnského závodu mistrovství světa silničních motocyklů bude mít stejně jako loni spíše komornější atmosféru.

Zatímco v roce 2008 se na nejprestižnější motoristický podnik na území České republiky přijelo podívat více než čtvrt milionu lidí, loni jich do Brna dorazilo zhruba o 100 tisíc méně. „V nižší návštěvnosti se patrně odrazila celosvětová hospodářská recese,“ konstatuje mluvčí Automotodromu Brno Jakub Ghanem.

Nový systém prodeje vstupenek

Levnější vstupenky nejsou jedinou zbraní, s níž organizátoři vytáhli do boje o přízeň diváků. Hodně si slibují například od zjednodušeného systému jejich prodeje. Nově existují už jen vstupenky celovíkendové (včetně pátku) a nedělní na hlavní závod. Ceny se pochopitelně liší podle atraktivity jednotlivých tribun. Na nejlevnější přírodní tribuny se dospělý člověk dostane za 1500 nebo 2000 Kč (celý víkend), respektive 1200 nebo 1900 Kč (nedělní závod).

Držitelé víkendových vstupenek by si neměli nechat ujít bonbonek v podobě páteční Pit Lane Walk. V době mezi 9:30 až 10:45 si budou moci v boxové uličce zblízka prohlédnout všechny jezdce.