V tajné volbě, která po oznámení o konci koalice následovala, však nebyli odvoláni radní za TOP 09 a ČSSD. Pro odvolání hlasovalo 22 zastupitelů, potřeba ale bylo 23 hlasů. Jeden ze zastupitelů zřejmě odevzdal neplatný hlasovací lístek. Zastupitelé si následně odhlasovali tříhodinovou přestávku. Ani po ní se však neshodli na dalším programu jednání. To bylo ukončeno poté, kdy mělo trvat déle než do 19:00 - pokud má jednání trvat déle, musí to zastupitelé odhlasovat, což se nestalo. Starosta tak svolá nové jednání do 14 dnů.

Zastupitel a dosud místostarosta Jan Petr (TOP 09) v rámci předešlého jednání uvedl, že koaliční smlouva má tříměsíční výpovědní lhůtu, tudíž je možné, že nyní v Praze 4 platí dvě koaliční smlouvy. Štěpánek to nekomentoval.

Dosavadní koalice vládla v Praze 4 od listopadu loňského roku. Měla většinu 26 hlasů v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu.

Ve vedení městské části se nově mají podle informací ČTK spojit Trojkoalice, ODS a část zastupitelů zvolených za ANO vedených zastupitelem Viktorem Janouškovcem - klub ANO se v letos v lednu rozpadl na dvě frakce. Nová koalice by měla mít většinu 29 hlasů, starostou by měl zůstat Štěpánek.

Na "čtyřce" zvítězilo v říjnových volbách ANO s 21,69 procenta hlasů. Druhá skončila Trojkoalice (KDU-ČSL, Strana zelených a STAN) a třetí místo patřilo TOP 09. Do zastupitelstva se dostaly ještě ČSSD, ODS a Pro Prahu.